Nieuws Antwerpen Financial Times zet Antwerpen in top 10-lijstje

Financial Times zet Antwerpen in top 10-lijstje

© Sigrid Spinnox.

Financial Times zet Antwerpen in top 10-lijstje

ANTWERPEN – fDi Intelligence, het kenniscentrum van de Financial Times rond buitenlandse investeringen, plaatst Antwerpen op een zevende plek in de ‘Global Cities of the Future 2021/22’-rankings. Die ereplaats is te danken aan het economisch potentieel van de Scheldestad, die door fDi Intelligence ook voor haar connectiviteit werd bekroond en de fDi Strategy Award 2020 voor chemie kreeg toegekend.

fDi Intelligence vergeleek 129 steden van over de hele wereld op basis van hun potentieel en aantrekkelijkheid voor internationaal ondernemerschap en investeringen. De resultaten publiceerde het in de meest prestigieuze ranking van ondernemende steden. Antwerpen krijgt daar voor het eerst een plaatsje in de categorie steden tot 2 miljoen inwoners, als enige Belgische stad in de lijst.

Als motivatie voor de ranking van Antwerpen verwijst fDi Intelligence naar de stedelijke strategie om buitenlandse investeringen aan te trekken, met name op het vlak van digitale innovatie, duurzame chemie en retail. Antwerpen is bovendien de thuishaven van een snelgroeiend ecosysteem van digitale innovatie, klinkt het.

“Deze erkenning toont aan dat onze ‘open voor business’-strategie internationaal gewaardeerd wordt”, zegt schepen voor economie Claude Marinower. “We willen ons ook in het buitenland positioneren als een dynamische en investeringsvriendelijke stad. Antwerpen biedt een wereld aan opportuniteiten en investeert sterk in de economie van de toekomst vanuit zijn sterktes als wereldhaven, kenniscentrum, leidend petrochemisch cluster en internationaal logistiek knooppunt.”

In december kreeg Antwerpen met zijn grootste chemische cluster in Europa ook al een Specialism Award voor chemie toegekend bij de fDi Strategy Awards 2020.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.