Nieuws FIT organiseert 20e editie ‘De Leeuw van de Export’

FIT organiseert 20e editie ‘De Leeuw van de Export’

FIT organiseert 20e editie ‘De Leeuw van de Export’

Woensdag 29 september weten we welke bedrijven ‘De Leeuw van de Export’ in hun trofeeënkast mogen zetten. Voor de twintigste keer beloont Flanders Investement & Trade (FIT) Vlaamse bedrijven die internationaal hoge toppen scheren. Het event is live te volgen via www.leeuwvandeexport.be.

FIT ondersteunt Vlaamse bedrijven die internationale ambities hebben. In het kader van die ondersteuning wordt elk jaar in september de award ‘De Leeuw’ uitgereikt aan een bedrijf dat scoort in het buitenland.

“Met die award willen we andere bedrijven motiveren verder te kijken dan Vlaanderen maar ook tonen dat zij niet alleen staan en dat zij op ondersteuning kunnen rekenen van FIT”, vertelt ceo Claire Tillekaerts.

Erkenning

Bovendien kan de laureaat rekenen op heel wat visibiliteit waardoor het bedrijf ook in het buitenland meer aanzien kan verwerven.

“De award is in de eerste plaats een mooie bekroning voor het geleverde werk”, gaat Claire verder. “Het is een erkenning voor het personeel en de inspanningen die zij elke dag leveren om het bedrijf waarvoor ze werken te laten groeien. Vorige laureaten merken dat zij op de arbeidsmarkt populair zijn en dat ze in het buitenland meer aanzien krijgen.”

De winnaar wordt in de schrijnwerper geplaatst door persaandacht, een professionele bedrijfsvideo en met een artikel in Wereldwijs, het maandmagazine van FIT. De afgelopen jaren maakte duidelijk dat bedrijven uit verschillende sectoren kans maken op De Leeuw, op voorwaarde dat zij al enkele jaren actief zijn op de buitenlandse markten.

“We hebben bijvoorbeeld al een chocolatier als laureaat gehad die internationaal furore maakt met chocolade voor mensen die geen chocolade mogen eten, een textielfabrikant die brandweerlui kleedt van Tokio tot Timboektoe, een biotechbedrijf dat tot in de verste uithoeken hommels exporteert voor bestuiving van allerlei gewassen en een softwarebedrijf dat met zijn satellietverbindingen ervoor zorgt dat iedereen overal ter wereld live kan genieten van internationale events”, weet Claire. “In elke sector zijn er in Vlaanderen wel exportkampioenen te vinden.”

Vakjury en Vlaamse jury

De selectie gebeurt in twee fases. Eerst selecteert begin juni een vakjury 6 finalisten uit de ingediende online dossiers: drie bedrijven in de categorie tot 50 werknemers en drie in de categorie plus 50. Een Vlaamse jury beslist eind september wie van de drie genomineerden de titel van Leeuw binnenrijft op basis van een uitgebreider dossier en van een presentatie.

“Degelijk cijfermateriaal is essentieel om te winnen, maar ook de internationale visie en exportstrategie van een bedrijf zijn belangrijke elementen, net als hun innovatietraject of hun oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Op woensdag 29 september worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een event dat live te volgen zal zijn via www.leeuwvandeexport.be. Het event start om 18 uur en zal een uurtje duren.

Flanders Investment & Trade helpt Vlaamse ondernemers hun bedrijf over de landsgrenzen uit te breiden. Elk jaar zetten ze een bedrijf in bloemetjes die een succesvol parcours heeft afgelegd met de award ‘De Leeuw van de Export’.

Reageer op dit bericht

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.