Nieuws Antwerpen Flavr wint Amerikaanse pitch

Flavr wint Amerikaanse pitch

Flavr wint Amerikaanse pitch

alexDe Antwerpse start-up Flavr heeft een internationale pitch gewonnen in het Amerikaanse Austin. Flavr is een online platform waarop huisbereide maaltijden kunnen besteld worden. Het Antwerpse bedrijf nam deel aan een wedstrijd waarop liefst 84 start-ups uit tien landen vertegenwoordigd waren. “De Amerikaanse award is een prachtige referentie om allicht ook iets in Amerika op te starten”, zegt ceo Alexander Van Laer.

Veel hardwerkende gezinnetjes vinden nauwelijks de tijd om ’s avonds nog te koken. Ze hebben het nu eenmaal zo druk. Alexander Van Laer werkte in dit opzicht samen met zijn collega’s Tits Moos, Oliver Vander Cruysse en Pere Oriol die idee uit om een platform op te zetten waarop je een maaltijd kunt bestellen. In je onmiddellijke omgeving zijn ongetwijfeld verschillende foodies aan het werk die allicht iets willen bijverdienen en een huisbereide maaltijd voor je willen koken.

Je gaat daarom via Flavr na welke maaltijden in de aanbieding staan en je kunt die bestellen voor de dienst van morgen. Het platform verwittigt daarop de chefkok die aan de slag kan met verse producten. De klant krijgt naderhand een berichtje met het adres waar hij zijn maaltijd kan afhalen.

Flavr heeft zijn platform voorgesteld op een pitch in Austin, Texas waar het meteen in de prijzen viel. Het concept sloeg biezonder goed aan. Voor de Antwerpse start-up een fantastische opsteker die in de komende maanden ongetwijfeld commercieel kan gebruikt worden.

De prijzen op het platform lijken redelijk: voor een knolseldergratin bv. 8 euro. Dat je op voorhand moet bestellen en slechts op een bepaalde dag kunt afhalen heeft uiteraard alles te maken met het feit dat Flavr met verse producten werkt en je de chefkok de gelegenheid moet bieden om zich voor te bereiden.

Flavr zoekt ondertussen wél nog bijkomende koks. Wie enige belangstelling heeft mag zich nog steeds aanmelden en op die manier ook allicht een interessante bijverdienste binnenhalen.

De vier enthousiastelingen werkten een tijdlang vanuit start-up@KBC.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.