Nieuws Antwerpen Fleurist David Sels maakt huidvriendelijke magnolia handgel

Fleurist David Sels maakt huidvriendelijke magnolia handgel

Fleurist David Sels maakt huidvriendelijke magnolia handgel

SCHILDE/HOOGSTRATEN – Omwille van de grote vraag naar een handzame, huidvriendelijk gel die discreet geurt, creëerde fleurist en bloembinder David Sels uit ‘s Gravenwezel een eigen floraal type. Eerder maakte Sels al gins en een pittig alcoholvrij distillaat op basis van bloemen, planten en kruiden. Voor deze creatie, uiteraard op basis van alcohol, werkt hij opnieuw samen met Thomas Cuyvers van Sterkstokers Distilleries in Hoogstraten.

“Ik kreeg veel vragen naar een efficiënte en tegelijkertijd zachte handgel. Omdat nogal wat mensen de meest voorkomende ontsmettingsproducten na veelvuldig gebruik te agressief vinden.”, zegt David Sels, zaakvoerder van bloemist Natuurlijk. Met typische verweerde en gekloofde handen van een bloembinder en meer dan twintig jaar ervaring kon hij dat verzoek makkelijk beamen.

De gel kreeg de naam ‘haNds’ mee. Een acroniem voor ‘Hygienic Art by Natuurlijk Bloembinders David Sels’. Basis voor de handgel zijn bierresten afkomstig van een brouwerij die tot een ontsmettingsalcohol van 96 % gerecycleerd worden. Met water verdund tot 70% alcoholgehalte, verrijkt met glycerine en licht geparfumeerd met magnoliabloesem zorgt dat voor een ontsmettende, zacht geurende handgel.

Zoals voor zijn ambachtelijk gestookte gins kiest David Sels voor een ouderwetse apothekersfles als verpakking. “Handgels zullen wellicht een tijdje een vaste plaats in ons dagelijks leven innemen. Vandaar dat ik er met deze creatie dan ook maar beter het beste van wil maken”, besluit hij.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.