Nieuws Antwerpen Forsite als alternatief voor de "big four"

Forsite als alternatief voor de "big four"

Forsite als alternatief voor de "big four"

forsiteHun agenda staat na enkele weken al barstensvol: Mario Van Gasse en Wim Folens startten in september jl. hun financieel consultancybedrijf Forsite in Temse op. Ze richten zich specifiek op KMO’s die kennelijk door de zogenaamde ‘big four’ wat stiefmoederlijk behandeld worden. “Wij hollen vandaag al van hot naar her. Dat duidt erop dat er in de bedrijven effectief wel vraag is naar financieel advies.”

Mario Van Gasse en Wim Folens begonnen hun professionele carrière alle twee bij Deloitte. Op een bepaald liepen hun wegen dan uiteen maar enkele tijd geleden kwamen ze elkaar weer tegen bij het groenten- en fruitconcern Univeg. Ze werkten in opdracht van Univeg gedurende twee jaar verscheidene internationale desinvesteringsopdrachten uit waardoor bij hen de idee groeide om samen verder te gaan in de richting van de financiële dienstverlening. Met Forsite gaat het onderhand uitstekend.

“Kijk eens, ons gaat het erom dat wij in onze professionele carrière een heel interessant parcours hebben afgelegd.” zegt Mario Van Gasse. “Wij waren zowel actief binnen grote multinationale bedrijven als Deloitte en Univeg maar we hebben ons anderzijds de facto ook geëngageerd als ondernemers in kleine ondernemingen. Wim Folens heeft een hele tijd gewerkt als financieel directeur bij het uitzendbedrijf Accent terwijl ik zelf de mede-oprichter was van de specialist in geschenkdozen Vivaboxes en ook financieel directeur was bij Passage Fitness. Volgens mij is die combinatie van internationale ervaring en daadwerkelijk financieel engagement in een kleine onderneming in de gegeven omstandigheden toch wel vrij uniek.”

Van Gasse en Folens gaan nu met hun knowhow de baan op en onderkennen flink wat belangstelling voor de expertise die ze kunnen bieden. Ze zijn gespecialiseerd in financieel advies bij de verkoop van een bedrijf en bij de aankoop van een andere onderneming. Zij begeleiden MBO’s, ze tekenen mee een businessplan uit, doen aan financiële modelling en schrijven financiële waarderingen uit. Met CFO-services en M&A-advies gaan ze tot in het hart van de ondernemingen. “Neen, wij willen ons echt niet profileren als nummer 49 in de sector. We weten best dat veel financieel adviseurs in hun forties wel eens de stap durven zetten om een eigen onafhankelijk adviebureau op te zetten. Wij zien dat helemaal anders en brengen met Forsite een heel eigen aanpak in de markt van de financiële dienstverlening. De klanten hebben dat onderhand begrepen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.