Nieuws Gents vastgoedfonds Triginta koopt kapel van toprestaurant The Jane

Gents vastgoedfonds Triginta koopt kapel van toprestaurant The Jane

Foto dba

Gents vastgoedfonds Triginta koopt kapel van toprestaurant The Jane

ANTWERPEN, GENT – Vastgoedfonds Triginta koopt de grote meerderheid van het gebouw van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane. Dat schrijft de krant De Tijd donderdag.

The Jane bevindt zich in een voormalige kapel in het Groen Kwartier. Het restaurant werd in 2014 opgericht door de Nederlandse topchef Sergio Herman en zakenpartner Nick Bril. Vorig jaar verkocht Herman zijn helft van het restaurant aan zijn vroegere souschef Bril, die de zaak al langer leidde.

80 procent

In 2019 verkochten Herman en enkele Nederlandse partners het gebouw aan het Nederlandse Focus Real Estate. Dat werkt al langer samen met Triginta, een specialist in de herbestemming van religieus vastgoed en zorgvastgoed.

Triginta krijgt nu ruim 80 procent van het gebouw in handen. Focus Real Estate behoudt een klein belang. Aan het lopende huurcontract met chef-kok Bril verandert niets.

 

 

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.