Nieuws Antwerpen Groep Antilope vecht terug

Groep Antilope vecht terug

Groep Antilope vecht terug

antilopeIn een crisis liggen ook kansen. Drukkerijen hebben het vandaag zeker niet makkelijk. Drukkerij Antilope uit Lier zit in een diepgaande herstructurering waaruit ondertussen evenwel reeds de eerste resultaten gehaald worden. Vooral de kartonnage lijkt groei-impulsen te geven aan de onderneming.

Antilope heeft een sterke reputatie in de brede regio. Het bedrijf van de familie Binnemans werd destijds opgezet in 1962 in Antwerpen, week in 1982 uit naar Lier en stuurde van daaruit geregeld mee de nieuwe technologische ontwikkelingen aan. Antilope was bv. de eerste om de digitale revolutie in de sector in te zetten.

De digitale ontwikkelingen gaan sindsdien razendsnel en zetten de hele sector overhoop. Zelfs Antilope had het al die jaren niet onder de markt. De familie Binnemans bleef het bedrijf evenwel aansturen en probeerde de klippen te ontwijken. De onderneming kreeg daarbij de expliciete steun van Fortis Private Equity (FPE) dat in 2007 mee in het kapitaal stapte en sindsdien een minderheidsparticipatie aanhoudt.

Ondertussen werd verleden jaar een diepgaande herstructurering ingezet. De groep werd daarbij omgebouwd van zes tot drie werkmaatschappijen die als Antilope Printing, Antilope Kartonnage en Antilope Invest de kosten beter onder controle dienden te houden. “Wij lijken daarin te lukken”, zegt financieel directeur Luk De Troetsel. “Wij hebben nu een betere kijk op de kosten en kunnen in dit opzicht vaststellen dat de kartonnage vandaag betere perspectieven lijkt te bieden dan het papier. Antilope Kartonnage kan daarbij terugvallen op trouwe klanten die de organische groei van de activiteiten garanderen. Maar ook Antilope Printing onderkent vandaag de eerste signalen van langzame beterschap. Wij hebben bovendien in bepaalde regio’s agenten ingezet die ons bijkomende klanten kunnen aanbrengen. De vrij logge structuren zijn bovendien omgezet in een leane organisatie.”

Ook de banken hebben er ondertussen opnieuw vertrouwen in. Waar de bankiers tot voor kort erg terughoudend waren om bijkomende leningen af te sluiten lopen de gesprekken vandaag makkelijker en komt er effectief vers kapitaal. In dit opzicht kan de groep verder investeren in technologische vernieuwingen zoals onlangs bij de installatie van een moderne digitale bieg- en kapmachine.

Bij de Groep Antilope werken vandaag zo’n 120 man. Het bedrijf wordt vandaag aangestuurd door Marc Binnemans.

________________________________________

An Eye for Quality Luk De Troetsel
Financial Director
Antilope Invest nv
Industriestraat 5, B – 2500 Lier
T: +32 3 491 05 17
luk.detroetsel@antilope.be
www.antilope.com

________________________________________

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.