Nieuws Antwerpen Grootste Benelux mediacomplex heropent zijn deuren

Grootste Benelux mediacomplex heropent zijn deuren

Glenn Roggeman, CEO AED Studios

Grootste Benelux mediacomplex heropent zijn deuren

Glenn Roggeman, CEO AED Studios

Glenn Roggeman, CEO AED group

Na het faillissement van Alfacam in 2013 werd de mediasite in Lint overgenomen door de AED group uit Willebroek. De investeerders in AED zijn ING Bank, PE group en Petercam-Bank Degroof. AED Rent, het moederbedrijf van de groep, bestaat 31 jaar en levert audiovisueel materiaal via haar professionele klanten – verhuur- en installatiebedrijven – aan meer dan 60.000 shows en evenementen per jaar, en dit over heel Europa, bij uitbreiding zelfs over de hele wereld. Op dit moment is Glenn Roggeman, CEO van AED group, persoonlijk hoofdaandeelhouder van AED Studios.

Dinsdagavond 13 december zet AED Studios de deuren open voor het grootse event ‘Night of the Studios’. Meer dan 500 genodigden uit de film-, televisie- en evenementenwereld krijgen een rondleiding tijdens het feestelijk avondprogramma met rode loper.

Filmregisseur Jan Verheyen heeft de eer om het symbolische rode lint te knippen in de volledig vernieuwde inkomhal. Na de receptie en het diner houdt vicepremier en Minister van Economie en Werk Kris Peeters een openingsrede. Ook CEO Glenn Roggeman en Harry Debrabandere, burgemeester van Lint, spreken de aanwezigen toe.

Op de plaats waar de vroegere Sobemi-fabriek stond, is een bezoekersparking voor 800 wagens aangelegd en het hoofdgebouw kreeg een nieuwe voorgevel.

In 11 studio’s is de elektriciteit vervangen. Voor bedrijven zijn er 9 zalen vast ingericht met professionele verlichting, geluid en video, waaronder een auditorium met 460 vaste plaatsen dat kan uitgebreid worden tot 2000 personen voor congressen. Verder is er nog de Barco Virtual World met 360° projectie op 600 m2, een concert- en feestzaal, verschillende vergaderruimten en een professionele cateringservice. Bedrijven kunnen zelf hun evenement in zeven stappen configureren via een unieke online tool die Easy Event ter beschikking stelt.

Voor film- en tv-doeleinden werden extra faciliteiten gebouwd, zoals flexibele magazijnen, naaiateliers en ruimten voor postproductie. De totale kostprijs van de verbouwingen bedraagt 15 miljoen euro.

”Als we erin slagen om ook de internationale filmindustrie te overtuigen van onze troeven, genereert dat een grote economische meerwaarde voor België”, zegt Glenn Roggeman.

 

 

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.