Nieuws Antwerpen Grootste groenten- en fruitwinkel in het land breidt verder uit

Grootste groenten- en fruitwinkel in het land breidt verder uit

Grootste groenten- en fruitwinkel in het land breidt verder uit

ANTWERPEN – Toen Groothandel Claessens vijf jaar geleden een nieuwe Cash & Carry in gebruik nam aan Kielsbroek 23 in Antwerpen, werd die meteen de grootste groenten- en fruitwinkel van het land. Die winkel verdubbelt nu in oppervlakte en met 1.500 m² zijn er in totaal ruim 3.000 soorten verse groenten en fruit te koop. 

De Antwerpse groothandel Claessens bestaat al meer dan 50 jaar en stelt zo’n 120 mensen te werk. De Cash & Carry aan Kielsbroek verkoopt zowel aan particulieren als professionelen. Tijdens de recente verbouwing werden de kantoren van het filiaal verhuisd naar de eerste verdieping, waardoor alle afdelingen van de winkel zich nu op het gelijkvloers bevinden. Nieuw is ook een degustatiekeuken, waar een gastchef maandelijks workshops zal geven.

“Wij draaien 24 uur op 24 en met behulp van onze koelcellen realiseren wij hier verkoop via de korte keten. Wij nemen rechtstreeks af van de telers en de importeurs. Direct van het land tot bij de klant, als het ware. Verser kan dus bijna niet. Als de producten binnenkomen, gebeurt de orderpicking onmiddellijk en gaan de artikelen direct naar de eindklant”, legt zaakvoerder Tom Claessens uit.

De winkel biedt zo’n 3.000 soorten groenten- en fruit aan, rechtstreeks van de teler of importeur. Het gamma omvat ook Aziatische varianten en allerhande primeurs, mini-groenten en vergeten groenten. Voor de voorgesneden producten werkt Claessens samen met groentensnijbedrijf Gomad uit Wijnegem, een zusteronderneming van de groothandel. Gomad geeft vluchtelingen de kans om aan het werk te gaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.