Nieuws Antwerpen GZA Ziekenhuizen behaalt JCI kwaliteitslabel

GZA Ziekenhuizen behaalt JCI kwaliteitslabel

GZA Ziekenhuizen behaalt JCI kwaliteitslabel

In 2012 startte GZA Ziekenhuizen de procedure voor het behalen van het JCI kwaliteitslabel. JCI (Joint Commission International) is de grootste auditor voor zorginstanties in de Verenigde Staten.
Deze brede accreditatie voor een veilige en kwaliteitsvolle zorg in de ziekenhuissector is te vergelijken met de iso-kwaliteitslabels in het bedrijfsleven.

Campus Sint-Augustinus (Wilrijk), campus Sint- Vincentius (Antwerpen) en campus Sint-Jozef (Mortsel) kregen eind 2016 het bezoek van vijf JCI-auditoren. Zij evalueerden het ziekenhuis op meer dan 1 000 meetbare elementen. Hier gelden zeer strenge normen en er komt heel wat voorbereidend werk aan te pas.

JCI neemt daarbij niet enkel de noden van patiënten, bezoekers en medewerkers onder de loep, maar evalueert ook de belangrijkste processen binnen de diverse medische en ondersteunende diensten van het ziekenhuis. Aspecten zoals HR, hygiënische en veiligheidsrandvoorwaarden, medische materialen en apparatuur, enz worden allemaal gescreend. GZA behaalde een algemene score van 96%, een heel uitgesproken positief resultaat!

Jan Witters, directeur proces & innovatie GZA: “Na het UZA zijn, binnen de Antwerpse regio, ook wij nu erkend door JCI. De auditoren complimenteerden ons meermaals met de gastvrijheid, de motivatie en de professionaliteit van onze medewerkers en de hoogwaardigheid van onze faciliteiten. Het viel hen ook op hoe uniform de procedures op onze drie campussen zijn en hoe nauwgezet ze worden uitgevoerd.”

GZA Ziekenhuizen telt zo’n 3 200 medewerkers en een 400-tal artsen. Elke dag vinden zo’n 1 300 patiënten de weg naar GZA Ziekenhuizen.
Het wordt nu alweer voorbereiden voor de volgende externe controle want die is in 2019.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.