Foto: Google Maps Foto: Google Maps

Handelaars Oudevaartplaats willen Shop & Go-zone naar voorbeeld van Nationalestraat

In een open brief vragen de handelaars van de Oudevaartplaats om een deel van het plein om te vormen tot een Shop & Go-zone zoals in de Nationalestraat. Volgens de handelaars kost de in augustus ingevoerde parkeerregeling klanten.

Sinds 1 augustus kunnen enkel bewoners en vergunninghouders nog parkeren in het oude centrum van de stad en daar valt ook de Oudevaartsplaats onder. In een open brief, die samen met UNIZO is opgesteld, klagen de handelaars de nieuwe situatie aan.

Ze vragen om een deel van het plein om te vormen tot een Shop & Go-zone, vergelijkbaar met de regeling in de Nationalestraat. In die zone mogen bezoekers tot 30 minuten parkeren voor 3,80 euro. Deze regeling geldt alleen tijdens de openingsuren van winkels.

Volgens de handelaren heeft de nieuwe parkeerregeling ertoe geleid dat het aantal klanten flink is afgenomen. Sommige winkeliers praten over een halvering van het aantal klanten. Aan de Oudevaartplaats zijn 74 parkeerplaatsen. Daarvan, zo zeggen de handelaars, staan er sinds de invoering van het parkeerreglement, leeg.

De open brief is gericht aan de schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA). Zijn kabinet wil niet reageren op de brief en zegt eerder al rond de tafel gezeten te hebben met de handelaars. Die bevestigen dit, maar zeggen erbij dat dit gesprek niets opleverde.