Nieuws Antwerpen Harmonie tussen juwelen en tuinarchitectuur

Harmonie tussen juwelen en tuinarchitectuur

Harmonie tussen juwelen en tuinarchitectuur

vitalisKnokke is zoveel als Antwerpen-aan-zee. Salima Thakker en Kristof van den Bouwhuyzen liepen daarom al langer met die idee rond om er een uitstalraam voor hun twee ondernemingen op te zetten. Bovendien lopen in Knokke precies de potentiële klanten rond die ze viseren.

Ze hebben hun summerstore dan ook geopend op de Zeedijk 725-729. Pareltjes van goudsmeedkunst worden er gecombineerd met hoogkwalitatieve tuinarchitectuur. Het duo achter dit originele concept zijn goudsmid en juwelenontwerpster Salima Thakker en haar partner Kristof van den Bouwhuysen, tuinarchitect en medezaakvoerder van Vitalis. Elk op hun terrein hebben ze topkwaliteit te bieden. Het publiek dat in die periode aan de kust verblijft, kan dit uitgebreid komen ontdekken in hun unieke Summerstore.

Salima Thakker scheert al enkele jaren hoge toppen als goudsmid en juwelenontwerpster. Ze studeerde aan de Koninkljike Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en in Londen. Haar prachtige juwelen vallen met name ook bij buitenlandse klanten heel erg in de smaak. Zij palmt de linkeretalage van de summerstore in en toont er haar creaties. Hiervoor duikt een soort kistenconcept op. De fijne juwelen komen helemaal tot hun recht en schitteren ten volle tegen de achtergrond van ruw hout. Na de zomer opent Salima Thakker trouwens een nieuwe winkel in de Antwerpse Kloosterstraat.

Hout komt ook terug bij Vitalis die het rechtergedeelte van de summerstore in beslag genomen heeft. Je ontdekt hier onder meer handgemaakte meubelen uit Frans eikenhout afkomstig van 16-18de eeuwse boerderijen. Deze meubelen hebben een mooie patine, zijn robuust en dus zeer duurzaam. Ideaal voor binnen, op overdekte terrassen en poolhouses. Tafels voor buiten kunnen ook geleverd worden met een tafelblad in blauwe steen. Hierbij horen bijpassende krukjes of lange zitbanken.

“Vitalis staat in de eerste plaats voor hoogwaardige tuinarchitectuur en -aanleg. Met behulp van de Summerstore brengen we onze tuinen nu dus tot aan de kust. Hiermee willen we in feite een statement maken. We willen onze concepten en diensten tot in de verste uithoeken van het land uitdragen omdat we echt geloven in onze kwaliteit en meerwaarde als tuinbedrijf”, zegt Kristof van den Bouwhuysen. Hij en Paul Vermeulen gingen in 2010 samenwerken en zetten een gemeenschappelijke firma op. Het bedrijf stelt vandaag zo’n 40 mensen tewerk.

Het groenbedrijf met vestigingen in Brasschaat en Wuustwezel gaat nog een stap verder en besteedt ook veel aandacht aan tuinbeleving en outdoor living. Zo is Vitalis verdeler van het Italiaanse meubelmerk Roda. Enkele van deze buitenmeubelen zijn te zien in Knokke, waar ze mooi contrasteren met de witte binnenruimte van de summerstore. Andere opvallende aanwezige zijn het barmeubel en de tafeltjes van Baptised by Nature, gemaakt met drijfhout (meestal kastanjehout) en dus heel rotsvast. Naast de potten van Atelier Vierkant verdeelt Vitalis ook windvaste parasols van Tuuci, vervaardigd met onderdelen uit de zeilwereld. In het oog springt eveneens de sfeerverlichting van Monsieur Tricot, handgemaakte lampen voor binnen en buiten gebaseerd op het ambacht van het breiwerk.

Vitalis zoekt trouwens altijd bijkomend personeel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.