Nieuws Antwerpen Heeft The Jane de beste sommelier van ons land?

Heeft The Jane de beste sommelier van ons land?

Heeft The Jane de beste sommelier van ons land?

Aanstaande zondag 17 oktober vindt in het Van der Valk hotel in Nijvel de finale van de Beste Sommelier van België plaats. Ook Trésor Vets, sommelier bij het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane, maakt als één van de vijf kandidaten kans op die titel.

Sinds 1963 wordt deze wedstrijd georganiseerd, enkel vorig jaar kon de wedstrijd omwille van de coronapandemie niet plaatsvinden. Na selectieproeven en halve finales mogen nu de geselecteerde sommeliers in een finale strijden voor de titel. Dit jaar is er echter een mooie primeur en zijn er niet drie personen die dingen naar de titel, maar wel vijf omwille van een nooit eerder gezien ex aequo.

Naast Trésor Vets van The Jane maken ook Dries Corneille (De Jonkman), Charlotte Crul (Cuines 33), Stephane Dardenne (l’Air du Temps) en Maxim Sanzot (Racines) kans op de titel.

Stephane en Dries zijn sowieso verzekerd van de superfinale plaats. Charlotte, Trésor en Maxim zullen in een spannende shoot-out bepalen wie als derde in de superfinale naar de titel dingt.

De organisatie is sinds enkele jaren een samenwerking tussen de Belgische Sommeliersgilde en de Vlaamse Vereniging voor Sommeliers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.