Nieuws Antwerpen Heiwegen mobiliseert koetswerkherstellers

Heiwegen mobiliseert koetswerkherstellers

Heiwegen mobiliseert koetswerkherstellers

schadeDe hagelstormen van het afgelopen weekend hebben duizenden auto’s beschadigd. Carrossiers werken overuren, maar hebben onvoldoende personeel om aan de vraag te voldoen. Heiwegen, een HR-bureau voor de autosector, biedt Belgische carrosseriebedrijven nu de mogelijkheid om buitenlandse koetswerkherstellers in te zetten voor tijdelijke of permanente tewerkstelling.

Heiwegen haalt kan in dit opzicht buitenlandse koetswerkherstellers naar België. Het netwerk van kantoren en partners in Spanje, Polen en Nederland heeft een database met duizenden potentiële medewerkers. De selectie gebeurt grondig en peilt naar opleiding en ervaring, maar ook naar inzet en motivatie. In eerste instantie worden mensen gestuurd die reeds voldoende Frans en/of Engels spreken maar er kan ook gezorgd worden voor een intensief taalbad Nederlands.

Heiwegen regelt alles, tot en met huisvesting stellen Jan van den Brande en Bart Jacobs van het bedrijf. “De buitenlandse werknemers worden correct ingeschreven met respect voor alle wettelijke voorschriften, tot en met verzekering. Het gaat dus helemaal niet om sociale dumping. Voor vaste aanwerving begeleiden wij het administratief proces tussen de beide landen.”

Heiwegen is sinds 1992 een toonaangevend HR-specialist voor de automotive branche in Nederland. Sinds 2012 is het bedrijf ook actief in België, en vanaf dit jaar ook in het Groot-Hertogdom Luxemburg. Heiwegen ondersteunt bedrijven in de autosector bij het rekruteren, selecteren, ontwikkelen en behouden van talent. Het kantoor is gevestigd in Antwerpen.

Heiwegen positioneert zich in de sector door een heel specifiek dienstenaanbod: het gaat dan om rekrutering en selectie
, interimwerk, (proeftijd, vervanging, projectdetachering, interimmanagement
), een assessment center met HumanQuest meettools voor elk profiel, ersoonlijke ontwikkeling en coaching, het uitwerken van indivuele of teamprogramma’s en het beantwoorden van organisatievraagstukken
 en advies rond HRM en corporate strategy.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.