makromachelen

Hypermarkt Makro in Deurne hele dag dicht wegens staking: “Onduidelijk hoe het verder moet na eindejaar”

DEURNE - Het personeel van Makro heeft in verschillende vestigingen vandaag het werk neergelegd. De werknemers sluiten zich aan bij een algemene vakbondsactie over alle sectoren heen. Maar ze zijn ook ontevreden na de ondernemingsraad van donderdag. “We hebben geen antwoorden gekregen op onze vragen”, zegt een personeelslid. “We zouden tot het einde van het jaar moeten werken, maar het is onduidelijk hoe het daarna verder moet gaan.” Maandag zou er opnieuw een ondernemingsraad zijn.

Zaterdag zou de Makro in Deurne wel weer open zijn. Er is een grote uitverkoop aan de gang, omdat de winkel op de rand van het faillissement staat. Er werd geen overnemer gevonden.

“Op zaterdag 31 december zal Makro de laatste dag open zijn voor de klanten”, zegt Vincent Nolf, directeur van Makro. “We moeten nog beslissen of Makro het faillissement aanvraagt, of in vrijwillige vereffening zal gaan. Maar het verschil tussen de twee is vooral technisch van aard.”

Het is de vraag of er genoeg geld zal zijn om het personeel, dat er vaak al decennialang werkt, een volledige ontslagvergoeding uit te betalen. Veel personeelsleden vrezen dat daar niet genoeg geld voor zal zijn.