Nieuws Antwerpen Ilse Heylen start bedrijf rond judo

Ilse Heylen start bedrijf rond judo

Ilse Heylen start bedrijf rond judo

Ex-judoka Ilse Heylen, Belgisch recordhoudster inzake medailles op internationale wedstrijden en afkomstig uit Wilrijk, start een bedrijf op voor training en teambuilding. Judo zal hierbij het centrale thema zijn. Het zal zich zowel richten naar de sportwereld als naar het bedrijfsleven.

De 39-jarige Heylen besliste in mei van dit jaar om haar topsportcarrière te beëindigen nadat ze in extremis een vierde opeenvolgende deelname aan de Olympische Spelen miste. Ze had verwacht om het even wat rustiger aan te doen maar dat pakte anders uit. “Van het spreekwoordelijke zwarte gat heb ik niets gemerkt”, zegt ze. “Ik ben heel druk bezig met de opstart van een bvba, geef op donderdag les rond judo in Mechelen aan brandweerlui en politieagenten in opleiding, geeft training aan competitie-judoka’s van Top Judo Antwerpen en Judocentrum Leuven en werk aan de voorbereiding van mijn afscheidsfeest op 25 november.”

Op 1 januari wil Ilse Heylen haar bedrijf opstarten. “Ik wil judoka’s begeleiden, clinics organiseren rond judo en thema’s zoals preventie van letsels en blessures. Maar ik wil ook al mijn ervaring en kennis aanbieden om in bedrijven aan teambuilding te doen. Het lesgeven aan brandweer en politie is in dat opzicht een eerste test. Vanaf januari wordt het bedrijf mijn hoofdberoep en mijn man Olivier werkt mee in bijberoep. Wij focussen in eerste instantie op België, maar er lopen ook gesprekken met buitenlandse geïnteresseerden.”

Ilse Heylen blijft ook in het judo actief: “Ik geef momenteel training aan de competitiejudoka’s van Top Judo Antwerpen, een samenwerking van acht judoclubs, en van Judo Centrum Leuven. En dus komt er van rustige TV-avonden, waarop ik toch gehoopt had, niets in huis.” 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.