Nieuws Antwerpen Investeringen in De Neef Chemical Processing dankzij partnership tussen families Swerts en De Neef

Investeringen in De Neef Chemical Processing dankzij partnership tussen families Swerts en De Neef

Investeringen in De Neef Chemical Processing dankzij partnership tussen families Swerts en De Neef

KALLO – De familieholding van Vic Swerts, bekend van het Turnhoutse Soudal, neemt een strategische participatie in De Neef Chemical Processing (DNCP). Dankzij dit partnership tussen de families Swerts en De Neef kan de vooraanstaande marktspeler in de Benelux op gebied van zuivering en herwinning van organische grondstoffen verder duurzaam professionaliseren.

Onder het motto ‘It’s a waste to waste your waste’ richt De Neef Chemical Processing zich op de zuivering en revalorisatie van organische solventen en speciale chemicaliën uit de chemische en farmaceutische industrie. De Neef doet dat op zijn bedrijfssites in Kallo en Heist-Op-Den-Berg  Dit heeft zelfs al gezorgd voor een wereldprimeur in de farmaceutische sector, namelijk hergebruik in medicijnen, in samenwerking met Janssen Pharmaceutica. Het bedrijf noemt het circulaire economie op zijn best.

Verder duurzaam professionaliseren

De families De Neef en Swerts gaan nu een partnership aan met als doel DNCP verder te professionaliseren en zowel nationaal als internationaal uit te bouwen.

Herman De Neef, voorzitter Chemieholding van de familie De Neef: “Het veranderend maatschappelijk klimaat van de bevolking ten overstaan van milieuproblematiek, zet ons aan om blijvend te investeren in de modernste productieapparaten en verfijnde analysetechnieken en constant onze R&D-afdeling uit te breiden. Zowel in Heist als in Kallo wordt stevig geïnvesteerd in mensen en techniek.”

Vic Swerts, voorzitter Soudal Holding: “Deze investering onderstreept niet alleen onze ambitie om te blijven groeien, maar ook om dat op een verantwoorde en duurzame manier te doen. We willen via deze strategische samenwerking onze rol in de circulaire economie versterken en zullen daar ook in de toekomst in blijven investeren. Soudal investeerde de afgelopen jaren in een zonnepanelenpark in Turnhout en heeft net een vergunning verkregen om een windturbine te bouwen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.