Nieuws Antwerpen Is de nieuwe ManaMa van AMS het manna voor de modesector?

Is de nieuwe ManaMa van AMS het manna voor de modesector?

Is de nieuwe ManaMa van AMS het manna voor de modesector?

Vanaf academiejaar 2018-2019 kan je aan Antwerp Management School een ManaMa in ‘Fashion Management’ van één jaar volgen. Het modebedrijf van vandaag heeft niet alleen creativiteit nodig, maar ook marktkennis, inzichten in businessmodellen en intellectuele eigendom, kortom managementvaardigheden op organisatorisch, financieel en logistiek vlak.

Het modelandschap is de afgelopen jaren sterk veranderd en dat zal in de komende jaren niet anders zijn. Toevallig kan ik er een mondje over meespreken, omdat ik zes jaar aan het hoofd van Flanders Fashion Institute stond en deze organisatie heb ingebed in Flanders DC.
Waar je vroeger met creativiteit, durf en koppigheid al een eind verder kon komen in de mode-industrie, moet je vandaag van vele markten thuis zijn. Naast algemene managementvaardigheden, moet je liefst ook nog mee zijn met de allernieuwste trends, niet zozeer qua kleuren, stoffen en patronen, maar vooral wat betreft digitalisering, circulaire economie, ethisch ondernemen, enzovoort.

Met dit eenjarige internationale masterprogramma wil Antwerp Management School tegemoet komen aan die nood. AMS werkt hiervoor samen met gerenommeerde instellingen zoals FAAP in Sao Paulo (Brazilië), Domus Academy in Milaan en London College of Fashion in Londen. Studenten volgen het eerste semester opleiding in Antwerpen. Het tweede semester vindt gedeeltelijk plaats in het buitenland.

Voor wie meer wil vernemen over deze nieuwe opleiding en de uitdagingen waar de modesector voor staat, organiseert AMS op woensdag 2 mei 2018 vanaf 18u30 op de campus Sint-Jacobsmarkt 9, Antwerpen: ‘Fashion without borders: being local, going global’.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen, Berchem
Antwerpen

Nieuwe lijst van 13 faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 22 juli het faillissement van 13 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer