Nieuws Antwerpen IT-bedrijf Tech Mahindra opent vestiging in Antwerpen

IT-bedrijf Tech Mahindra opent vestiging in Antwerpen

IT-bedrijf Tech Mahindra opent vestiging in Antwerpen

mahindraHet Indiase informaticabedrijf Tech Mahindra heeft een nieuw kantoor opgezet in Antwerpen. Het nam onlangs de klantendiensten over van Alcatel-Lucent. In de portefeuille steekt oa. het netwerk van telecomoperatoçr Base.

Alcatel-Lucent spitst zich als IT-groep sterker toe op zijn eigen technologie en laat de dienstverlening aan klanten aan derden. Tech Mahindra laat die kansen niet liggen en pikt daar systematisch op in. In dit opzicht is aan de Italiëlei een nieuwe vestiging geopend waar zo’n 120 mensen aan de slag gingen. De Indiërs nam daarbij het personeel van Alcatel-Lucent over.

Volgens Sandeep Phadke, de zaakvoerder van Tech Mahindra Benelux heeft de groep wel degelijk langetermijnplannen. Het gaat erom dat het bedrijf nog wel meer telecombedrijven technische assistentie wil gaan verlenen. Eerder werden ook al het Spaanse Telefonica en het Nederlandse Ziggo in de portefeuille opgenomen. Volgens Sandeep Phadke is de lokale verankering van het bedrijf in de regio daarbij niet onbelangrijk. De talenkennis van het personeel speelt daarbij uiteraard een rol want de technici moeten bv. de 3500 antennes en de vijf datacentra van Base mee onderhouden.

Tech Mahindra is een divisie van de Indiase autoproducent Mahindra uit Mumbai. De software-afdeling is uitgebouwd als een autonome onderneming die vandaag tekent voor een omzet van zowat 2,7 miljard dollar. Het bedrijf stelt 80.000 mensen tewerk. Tech Mahindra opende eerder al een servicecenter in Brussel en Düsseldorf en heeft ook in Gent een kleine lokale vestiging.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.