Nieuws Antwerpen Jacques Delen overleefde kaalslag in Antwerpse financiële wereld

Jacques Delen overleefde kaalslag in Antwerpse financiële wereld

Jacques Delen overleefde kaalslag in Antwerpse financiële wereld

delenJacques Delen geeft het roer uit handen bij de Bank Delen. Daarmee zet de Antwerpse bankier een streep onder een indrukwekkende carrière. Jacques Delen wordt er straks 65 en zet een stap terug. Hij blijft wel voorzitter van de raad van bestuur bij de bank.

Na 40 jaar actief engagement bij de vroegere wisselagentuur Delen mag Jacques Delen terugkijken op een indrukwekkend parcours. Hij heeft de kaalslag in de Antwerpse financiële wereld overleefd en zijn bank uitgebouwd tot een gerespecteerde onderneming. Als vermogensbeheerder heeft de Bank Delen vandaag een portefeuille opgebouwd van nagenoeg 30 miljard euro.

De wisselagentuur Delen werd destijds in 1936 opgezet door vader André Delen. Zoon Jacques kwam in 1974 in dienst bij het bedrijf en volgde een heel eigen weg. Hij slaagde erin om het familiebedrijf overeind te houden en vanuit de Antwerpse Jan Van Rijswijcklaan verder uit te bouwen.

De Bank Delen kreeg uiteindelijk een notering op de beurs en kwam in 1992 in de invloedssfeer van de holding Ackermans & van Haaren (A&vH). Het klikte al die jaren uitstekend met de topman van A&vh, Luc Bertrand. Samen bouwden ze met Finaxis rond de Bank Delen en de Bank J. Van Breda de financiële divisie uit van A&vH. De holding Promofi van de familie Delen heeft ondertussen nog altijd 25% van het kapitaal in Finaxis in handen.

Die strategie heeft de Bank Delen in al die jaren zeker geen windeieren gelegd. De financiële instelling heeft bovendien een uitstekende reputatie opgebouwd op het vlak van vermogens- en successieplanning. De Bank Delen is overigens ook actief in Luxemburg en Zwitserland.

Na 40 jaar geeft Jacques Delen het dagelijks beleid nu uit handen. Hij wordt als directievoorzitter opgevolgd door Paul De Winter. Zelf blijft hij vorzitter van de raad van bestuur. Jacques Delen is overigens ook voorzitter van Ackermans & van Haaren.

Zoon Alexandre Delen treedt ondertussen van zijn kant tot het directiecomité en tot de raad van bestuur van de Bank Delen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.