Nieuws Antwerpen JCI Antwerpen organiseert succesvolle Nationale Conventie

JCI Antwerpen organiseert succesvolle Nationale Conventie

JCI Antwerpen organiseert succesvolle Nationale Conventie

jci-speakerAntwerpen zal het geweten hebben. De Scheldestad was dit weekend de gastheer voor de nationale conventie van de JCI (Junior Chamber International). Zo’n 600 enthousiaste deelnemers volgden op verschillende locaties zowel trainingssessies, bedrijfsbezoeken en workshops. De parties en het galabal waren exclusieve toppers.

JCI Belgium riep voor de vijfde keer de nationale conventie bijeen in Antwerpen. De jaarlijkse ontmoeting van de young entrepreneurs, de jonge ondernemers liep onder het thema “Antwerp in action, action in Antwerp.” De deelnemers kregen er de gelegenheid om geconfronteerd te worden met verscheidene aspecten van het economisch leven in Antwerpen. Zo de diamantsector, de Nationale Bank en de luchthaven van Deurne. De citywalk bracht de deelnemers naar het MAS,  het stadshuis en het koninklijk paleis op de Meir. Er werden bedrijfsbezoeken gebracht aan oa. de politie,  de brandweer, het verkeerscentrum van Hajo Beeclman enz.  Trainingen waren oa. gericht op relationship styles, modern leadership, sponsorships tot en met het yogalachen.

Ondernemen in crisistijden was een thema dat tijdens een algemene sessie bij ING uitgewerkt werd door Harry Van Hest, Peter Vanden Houte (ING), Alain Bernard (DEME) en Johan Van Dyck (stichter Seefbier).

Europarlementslid Philippe De Backer gaf een uiteenzetting over de haven van Antwerpen en de Oosterweelproblematiek.

In de rand van de conventie was tevens een tradeshow georganiseerd. Sponsor Starmeal zorgde voor een heerlijke lunch.

Zowel op de Get Acquainted Party aan de Oudaan vrijdagavond als op het Antwerp Sky Park Gala op de luchthaven van Deurne zaterdagavond sloeg de vlam snel in de pan.

De nationale conventie stond onder de leiding van Daan Desmyter (voorzitter JCI Antwerpen), Jef Hendrickx (voorzitter JCI Belgium) en Karolien De Meirsman (directeur conventie Antwerpen).

De conventie werd zondag afgesloten met een massaal bijgewoonde brunch.

JCI is een van oorsprong Amerikaanse organisatie die uiteindelijk ook naar Europa overwaaide. JCI Belgium telt zo’n 1400 leden. Die zijn allemaal tussen de 18 en de 40 jaar oud en engageren zich om “de maatschappij vanuit hun eigen dynamiek in beweging te brengen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer