Nieuws Antwerpen JCI bekroont jonge Vlaamse ondernemer van 2014

JCI bekroont jonge Vlaamse ondernemer van 2014

JCI bekroont jonge Vlaamse ondernemer van 2014

jciJCI rondt op woensdag 21 mei e.k. de zoektocht af naar de jonge Vlaamse ondernemer van 2014. In de afgelopen weken werd per provincie een Jonge Ondernemer van het Jaar verkozen. En ook dit jaar zijn het weer bijzonder sterke kandidaten die stuk voor stuk een vakkundige jury wisten te overtuigen van hun ondernemerskwaliteiten. Tijdens de slotmanifestatie strijden de 5 kandidaten tegen elkaar voor de finale van de JCI Award Vlaamse Jonge Ondernemer van 2014.

JCI staat voor de Junior Chamber International, een internationale non-profit organisatie met meer dan 170.000 leden in zo’n 110 landen. Ook in Vlaanderen zijn verscheidene afdelingen actief. JCI Belgium wordt geleid door Peter Ackaert. Met de benoeming van de Jonge Vlaamse ondernemer van het jaar wil JCI de organisatie en haar doelstellingen in het licht zetten. Het gaat erom dat JCI positieve veranderingen wil in gang zetten door “onszelf en de wereld rondom ons te verbeteren.”

* Vlaams-Brabant begon op 13 maart aan de provinciale voorrondes bij KBC in Leuven. Daar werd het duo Dirk Loeckx en Wim Van Hecke van Icometrix verkozen als opvolger van Nico Van de Velde, de winnaar vorig jaar. Dit duo haalde het van Bart Houben en Jelle De Brue (Statik), Ismaël Ben-Al-Lal & Pieter Vangeel (Futech) en Wim Ballieu (Balls ’N Glory).

* Antwerpen was als tweede provincie aan de beurt en zag Pieter Janssens van Intracto de Antwerpse Jonge Ondernemer van 2014 worden. Ellen Kegels (LN Beanies), Manuel Goossens (Hupple) en Tom Dekkers en Ben Poelmans (Velocitas) moesten de duimen leggen.

* In Gent op 25 maart won het ondernemersduo Stijn De Rammelaere en Timothy Desmet van Profacts de felbegeerde award voor de Oost-Vlaamse Jonge Ondernemer van 2014. Ze lieten daarmee Daphne Aers (TNS Kroketten), Filip Audenaert (Polymer Insulation Products) en Werner Fransen en Wim van Soom (Reditech) achter zich.

* Op 27 maart in Hasselt was het de beurt aan Limburg om haar Jonge Ondernemer van 2014 bekend te maken. Yves Maes (Containers Maes) won het van Geert Houben (Cubigo), Joeri Haex (Haex NV) en Peter Guelinckx (Groep Delorge-Peerlings).

* Op 3 april mocht West-Vlaanderen de rij sluiten. Zo’n 800 aanwezigen zagen in Roeselare David Houthoofd van Aquality Protect de award in de wacht slepen. Nicolas Vanden Avenne (Ocular) en Bert Vandenberghe (Skyline Communications) moesten de duimen leggen.

“Elk van de provinciale award uitreikingen kon op sterke kandidaten rekenen”, zegt Peter Decanniere, commissiedirecteur voor de JCI Award Vlaamse Jonge Ondernemer van 2014. “Ook dit jaar was de maand van de Jonge Ondernemer een geweldig succes. Het valt me op dat jaar na jaar de interesse van jonge ondernemende mensen in deze award blijft groeien. Ook de kwaliteit van de kandidaten neemt stelselmatig toe. En het aantal bezoekers ligt elk jaar weer een stuk hoger. De keuze van de jonge ondernemer wordt er dus jaar na jaar voor zowel de provinciale en de Vlaamse jury die trouwens niet simpeler op.” Het belooft dus op 21 mei een spannende finale te worden.

De 5 provinciale laureaten zijn nu al winnaars en hebben hun provinciale erkenning op zak voor hun ondernemerschap, coachend leiderschap en zin voor creativiteit. Winnaars van vorige edities lieten eerder al optekenen dat zij na het winnen van de award heel wat deuren zagen open gaan. Stuk voor stuk konden ze de vruchten plukken van de erkenning en bekendheid die ze kregen. Tijdens de netwerkevenementen die met de award uitreikingen gepaard gaan, krijgen pers en publiek uitgebreid de kans om kennis te maken met de ondernemers. “Het opzet van de award uitreiking en het aanduiden van een rolvoorbeeld kadert perfect binnen één van de JCI- pijlers business en netwerking”, zegt Peter Decanniere, commissiedirecteur van de Vlaamse Jonge Ondernemer van het 2014.

Op de foto: Pieter Janssens (midden) van Intracto die voor de provincie Antwerpen de kandidaat is voor de Vlaamse titel Jonge ondernemer van het jaar 2014.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.