Afbeelding7 Peter Isaac, managing director van Jumbo België, in de versafdeling. Foto Walter Saenen

Jumbo-supermarkt in Niel opent de deuren

NIEL - De Jumbo-supermarkt in de Boomsestraat in Niel heeft woensdag onder ruime belangstelling de deuren geopend. Reeds kort na 8 uur, een uur voor de opening, stonden de eerste nieuwsgierigen te wachten. De vestiging in Niel is de eerste van drie in de Rupelstreek. Binnen twee weken volgt Rumst, in Boom is de opening vanwege verandering van locatie uitgesteld tot 2024.

Jumbo, na Albert Heijn de grootste Nederlandse supermarktketen, nam begin dit jaar de Alvo-filialen in Niel, Boom en Rumst over. Om de winkels om te bouwen, moesten de trouwe klanten het een aantal maanden zonder stellen. Dat er in de buurt naar de opening werd uitgekeken, was woensdagochtend te merken.

“De opkomst is toch groter dan verwacht”, glundert Mehmet Özturk (42), die als zelfstandig franchisenemer de winkel in Niel gaat uitbaten. “We gaan van start met zeventien vaste medewerkers, aangevuld met jobstudenten en flexijobs. Alle medewerkers van Alvo voordien hebben mee de overstap gemaakt. Het is goed om daarop te kunnen voortbouwen om de contacten met de klanten, waaraan we veel belang hechten, te verzorgen. Zij kennen de gezichten.”

 

Filiaalmanager Tanja De Bruyn en franchisenemer Mehmet Özturk. Foto Walter Saenen

Voor filiaalmanager Tanja De Bruyn (45), die als rechterhand van Mehmet fungeert, was het een emotioneel moment. Zij werkte 24 jaar voor Alvo en startte destijds Niel mee op. “Alvo was mijn derde kindje, Jumbo wordt dus mijn vierde”, kan er na de traantjes een lach af.

“Het is even wennen en het zorgt voor de nodige emoties, maar het komt goed. De winkel is alleszins veel mooier aangekleed, bij Alvo was het veel meer basic. In het bijzonder de versafdelingen zijn heel aangenaam ingericht.”

“Met een heel breed assortiment aan de laagste prijzen, wil Jumbo de verwachtingen van de klanten voortdurend overtreffen”, besluit Peter Isaac, managing director van Jumbo België. “Klanten vinden in de nieuwe winkel bijvoorbeeld ook verschillende producten uit het HEMA-assortiment terug.”