Nieuws Antwerpen Kandidaat-overnemer voor failliete Gouden Gids

Kandidaat-overnemer voor failliete Gouden Gids

Kandidaat-overnemer voor failliete Gouden Gids

goudengidsHet faillissement van Truvo Belgium is een harde klap voor Antwerpen. De uitgever van de Gouden Gids vocht weliswaar al vele jaren naeen tegen de concurrentie van het internet maar het bedrijf diende finaal de duimen te leggen. 520 mensen verliezen in eerste instantie hun baan. FCR Belgium zou bereid zijn om het bedrijfzo snel mogeljik over te nemen maar dan met maximum 300 man. Ook moeten de klanten ertoe bereid zijn om de samenwerking met FCR Belgium verder te zetten.

De Gouden Gids was vele jaren de uitgever van de telefoongidsen. Uitgever Truvo was in dit opzicht de opvolger van Promedia dat de de gouden gidsen naar Amerikaans voorbeeld in de markt zette. Truvo nam het bedrijf  zo’n negen jaar geleden over maar slaagde er al die jaren niet in om de onderneming uit het rood te halen. Ook de volgehouden modernisering van het concept met de inbreng van digitale technologie zette geen zoden aan de dijk.

Op de hoofdzetel van Truvo in de Uitbreidingsstraat in Berchem kwam het faillissement dan ook niet helemaal als een complete verrassing. Ook in de vestigingen van Gent, Luik, Zaventem en Anderlecht had men de bui al veel langer zien hangen.

Het lijstje van de recente falingen in Antwerpen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.