Nieuws Antwerpen Katoen Natie ingeruild voor kunstgras

Katoen Natie ingeruild voor kunstgras

Katoen Natie ingeruild voor kunstgras

annemieZe werkte voorheen bij de scheepsagentuur Best and Osterrieth en meer dan 29 jaar bij Katoen Natie. Tot Annemie Baeyaert de knoop doorhakte en zelf een bedrijf opstartte. Ze ging met ResiGrass kunstgras verkopen. Ze heeft er na twee jaar nog geen moment spijt van gehad.

Je zou voor minder aarzelen: een vaste job bij een gerespecteerd bedrijf en dan toch uit de boot stappen om zelf iets te beginnen. Annemie Baeyaert is een gedreven persoonlijkheid voor wie stil zitten zeker geen optie is. Ze had het al jaren in zich om een eigen bedrijf te gaan leiden. Die drive was er nu eenmaal.

Om op alles voorbereid te zijn volgde ze bij de Antwerpse Kamer van Koophandel een sessie overname financieren. Ze kwam er meteen ook in contact met de Participatiemaatschappij Vlaanderen en een aantal business angels. Via een makelaar kreeg ze finaal enkele dossiers in handen van bedrijven die een overnemer zochten. Ze stelde enkel de voorwaarde dat het geen horecazaak mocht zijn of een logistiek havenbedrijf. Het bedrijf moest ook groeipotentieel hebben. Het werd uiteindelijk een onderneming in …. kunstgrassen.

In het blad Ondernemers van de Kamer geeft Annemie Baeyaert grif toe dat ook zij aanvankelijk aarzelde. Wie wil nu kunstgras? Maar toen ze het dossier nader ging bekijken was de klik er. “Met de ligging van het bedrijf in Brasschaat, het gebouw, de mooie tuin. En vooral met het product.”

Annemie Baeyaert is ondertussen twee jaar aan de slag en de zaken lopen kennelijk goed. In die mate dat de activiteiten van ResiGrass ondertussen al uitgebreid werden tot het aanleggen van de ondergrond voor speeltuinen, crèches, recreatieterreinen, speelplaatsen enz. Annemie heeft zelfs al deelgenomen aan buitenlandse missies met de Kamer.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.