loopshirts-kleir-jan-vertonghen Foto: Ben Van den Bempt Photography

Kledingmerken KLEIR. en VeeloHeero ontwikkelen samen met Rode Duivel Jan Vertonghen uniek looptruitje, met knipoog naar Antwerps dialect

ANTWERPEN - WILLEBROEK - Binnen een maand staat de fameuze loopwedstrijd Antwerp 10 Miles gepland. Een ideale gelegenheid om een speciaal looptruitje te lanceren, zo dachten KLEIR. en VeeloHeero. Na een eerste succesvolle reeks looptruitjes vorig jaar, besloten de Antwerpse kledingmerken opnieuw de handen in elkaar te slaan. Samen Anderlecht-verdediger Jan Vertonghen en zijn Foundation ontwikkelden ze een loopshirt met de veelbelovende quote ‘Kzennogniemuug’, waarmee de kledingmerken knipogen naar het Antwerpse dialect.

Alexander, de designer van VeeloHeero, liet zijn creativiteit volledig gaan en ontwikkelde een uniek loopshirt. Daarbij wordt de liefde voor de architectuur van Antwerpen gecombineerd met het Antwerps dialect. Aan de voorzijde van de shirt werden de favoriete quotes van KLEIR. gecombineerd met de skyline van Antwerpen. Op de achterzijde staat de quote ‘KZENNOGNIMUUG’ te pronken, een gevoel dat veel lopers kennen als ze hun runners’ high bereiken.

Jan Vertonghen Foundation

Zoals steeds bij VeeloHeero, wordt 10% van de verkoop geschonken aan een goed doel. Na een samenwerking voor wieleroutfits begin dit jaar, kozen KLEIR. en VeeloHeero om opnieuw samen te werken met de Jan Vertonghen Foundation. Deze Foundation wil zoveel mogelijk kinderen aanzetten tot spelen, bewegen en creatief zijn.

Hoe? Door bijvoorbeeld ziekenhuizen te steunen om extra infrastructuur te bouwen om zieke kinderen te laten revalideren en door playgrounds te financieren zodat ieder kind kan sporten.

Net zoals een trainer het beste uit elke speler en zijn ploeg wil halen, wil de Jan Vertonghen Foundation het beste uit elk kind halen. “Toen de mannen van KLEIR. en VeeloHeero met het idee van een outfit op de proppen kwamen, was ik onmiddellijk enthousiast”, zegt voetballer bij RSC Anderlecht en recordinternational Jan Vertonghen (35). “Ik draag Antwerpen een warm hart toe en als dit dan ook nog eens gecombineerd kan worden met mijn Foundation, dan maakt me dat zeer blij en trots", lacht de Anderlecht-verdediger.

“De visie en waarden van de Jan Vertonghen Foundation sluiten perfect aan bij waar we bij KLEIR. en VeeloHeero voor staan: uniek, warm en met het hart op de juiste plaats. Hier zetten we graag mee onze schouders onder”, aldus Mathias Vertessen (30) en Jan Vernaillen (42) van VeeloHeero.

De loopshirts zijn beschikbaar in donkerblauw, lichtblauw en wit voor zowel mannen als vrouwen. Kostprijs: €34,99.

Meer info en bestellen op www.kleir.be.