Nieuws Antwerpen Kledingwinkel voor hooggevoelige mensen pakt uit met Spesjalekes

Kledingwinkel voor hooggevoelige mensen pakt uit met Spesjalekes

Kledingwinkel voor hooggevoelige mensen pakt uit met Spesjalekes

Claire Moureau van de Antwerpse kledingwinkel ADEM en Annick Lentacker, oprichtster van Mannaz, gaan samenwerken. Claire Moureau gaat sjaals, die de naam ‘Spesjaleke’ kregen, verkopen om geld in te zamelen ten voordele van Mannaz, een school die speciaal werd opgericht voor hooggevoelige en -begaafde jongeren.

Hoogsensitieve personen ontvangen meer prikkels dan de gemiddelde mens. Net daarom is ook winkelen niet altijd makkelijk voor hen door de vele prikkels die daarbij komen kijken. Speciaal voor hen opende Claire Moureau de kledingwinkel ADEM. Schurende stofjes, naden en etiketten zijn hier uit den boze. Aan de andere kant merkte Annick Lentacker dat veel jongeren moeilijk hun draai konden vinden in het regulier onderwijs. Daarom richtte ze in 2010 Mannaz op, een school voor hooggevoelige en -begaafde jongeren.

“ADEM en Mannaz delen dezelfde waarden: betrokkenheid, creativiteit en passie. Maar tussen ons persoonlijk is het ook een match. Soms voel je gewoon meteen dat je op dezelfde golflengte zit”, zegt Annick Lentacker.

Met hun eerste samenwerking willen Claire en Annick 2021 extra warm starten. “Eindejaarsfeesten voelen dit jaar toch anders. Samenkomen en cadeautjes uitwisselen met je lelijkste kersttrui aan, dat zat er niet in”, vertelt Claire Moureau. “Dus zocht ik een manier om wat vreugde te verspreiden in het nieuwe jaar.”

Dus verkoopt ADEM tot eind februari ‘Spesjalekes’. “Spesjalekes zijn eigenlijk bedoeld als een warm gebaar tijdens deze ingewikkelde wintermaanden.” De opbrengst van de sjaals schenkt Claire aan Mannaz.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.