Nieuws Antwerpen KMO's en zelfstandigen laten veel subsidies liggen

KMO's en zelfstandigen laten veel subsidies liggen

KMO's en zelfstandigen laten veel subsidies liggen

bartjeEr zijn er nog te weinig KMO’s en zelfstandige ondernemers die gebruik maken van subsidies en alternatieve financieringsmogelijkheden. De mogelijkheden liggen nochtans voor het oprapen. Er zijn zowel Europese, federale, Vlaamse als provinciale subsidies beschikbaar.

De ondernemersorganisatie Unizo lanceert daarom een praktisch overzicht van alle mogelijke subsidies en steunmaatregelen die relevant zijn voor zelfstandige ondernemers en KMO’s. De site www.unizosubsidies.be geeft vooral basisinfo en verwijst door naar sites van instanties zoals het Agentschap Ondernemen, PMV, het Participatiefonds, LRM, BAN Vlaanderen, etc.

Vertrokken wordt vanuit zeven strategische ondernemingsthema’s: investeringen, strategie en advies, tewerkstelling en opleiding, innovatie, internationaal ondernemen, milieu en energie en ondersteuning en begeleiding.

“We willen zo vooral zelfstandige ondernemers en KMO’s de bomen in het subsidiebos tonen en hen laten inzien dat er ook voor hen overheidsmiddelen beschikbaar kunnen zijn,” aldus directeur Bart Lodewyckx van Unizo-Limburg. “Bij velen van hen leeft het beeld dat subsidies toch maar weggelegd zijn voor een ‘happy few’-clubje van grote bedrijven, waardoor ze hun kansen niet wagen. Onterecht uiteraard.”

Uit een studie blijkt dat slechts 20% van de ondernemers gebruik maakt van financieringssystemen buiten de bank. Waarom ze geen beroep doen op alternatieve financieringsformules:  47% van de ondervraagde ondernemers antwoordt dat ze hen niet bekend zijn. 71% van de ondervraagden geeft dan wél aan ze nodig te hebben.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.