Nieuws Antwerpen Koen Kempeneers is de nieuwe nationale voorzitter van Bouwunie

Koen Kempeneers is de nieuwe nationale voorzitter van Bouwunie

Koen Kempeneers is de nieuwe nationale voorzitter van Bouwunie

MERKSEM – Koen Kempeneers, zaakvoerder van Janssens ramen en deuren uit Merksem, wordt de nieuwe voorzitter van Bouwunie. Hij volgt Filip Verkest op die sinds 2012 aan het roer van Bouwunie stond en daarmee zijn wettelijk toegelaten termijn als voorzitter heeft uitgedaan.

De 51-jarige Koen Kempeneers is al 10 jaar actief lid van de raad van bestuur van Bouwunie. Van 2010 tot 2018 was hij voorzitter van Bouwunie provincie Antwerpen.

“Ik wens Filip Verkest uitdrukkelijk te bedanken voor zijn inspanningen de voorbije jaren. Met de hele ploeg van Bouwunie zal ik de volgende jaren blijven aan de weg timmeren voor een kmo-vriendelijke bouwomgeving, de verdediging van onze bouwbedrijven en de promotie van onze sector”, zegt Koen Kempeneers.

“Arbeidsflexibiliteit wordt een van mijn grote aandachtspunten. We zijn nu te vaak gebonden aan strikte, achterhaalde en belemmerende regels. Onze bouwbedrijven moeten weerbaar kunnen zijn in een veeleisende, veranderende en concurrentiële markt. Er is nood aan een verruiming van de overuren, een versoepeling van zaterdagwerk en de mogelijkheid om te werken met freelancers. Ook moet er een versnelling komen in renovatie en dient de overheid hiervoor de nodige stimulering te voorzien. Daarbij mag nieuwbouw niet gediscrimineerd worden. Nieuwe gebouwen voldoen aan de strengste normen en maken deel uit van onze ambitie om de klimaatdoelstellingen te behalen. Een snelle uitbreiding van het verlaagd btw-tarief voor sloop- en heropbouw moet prioritair op de agenda van onze federale regering staan”, aldus de kersverse voorzitter.

Bouwunie, Unie van het kmo-bouwbedrijf, is de beroepsorganisatie van de zelfstandigen en kmo’s uit de diverse deelsectoren uit de bouw en telt ruim 8.000 leden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.