Nieuws Antwerpen Koffiehuis Cuperus vaste stek voor vele Antwerpenaars

Koffiehuis Cuperus vaste stek voor vele Antwerpenaars

Koffiehuis Cuperus vaste stek voor vele Antwerpenaars

cuperusJe stapt er binnen en je wordt er meteen bedwelmd door de geur van pas gemalen koffie. De koffiebar Cuperus aan de Antwerpse Katelijnevest is dan ook de vaste stek van heel wat enthousiaste koffieliefhebbers. Cuperus is zoveel als een heus icoon dat al sinds 1823 koffie zet.

Ellen Goossens en Glenn De Rouck hebben Cuperus enkele tijd geleden noodgedwongen verhuisd van de Schoenmarkt naar de Katelijnevest. Dat was voor vele trouwe klanten even wennen. Het ziet ernaar uit dat de meesten onder hen ondertussen de weg naar hun vertrouwde koffiehuis teruggevonden hebben.

De eigenaars van Cuperus hebben het concept van hun bar in het licht van de gedwongen verhuis overigens wat aangepast. Het gaat er niet enkel meer om alleen maar koffie en thee. Het aanbod aan accessoires is wat uitgebreid. Er was nu eenmaal meer ruimte beschikbaar. Er zijn nu ook meer zoetigheden te koop, theeserviezen enz. Op de verdieping kunnen geïnteresseerden baristas workshops volgen en er staat zelfs een heuse piano in de bar.

De vertrouwde aanblik van de koffiebonen in de grote blikken bokalen is evenwel gebleven. En de vrij democratische prijzen.

Cuperus heeft ondertussen de negatieve rentabiliteitscijfers weer omgezet in positieve ontwikkelingen. De brutomarge van de shop bedroeg verleden jaar volgens de gedeponeerde resultatenrekening bij de Nationale Bank 170.000 euro.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.