Nieuws Antwerpen Komosie opende 125ste Kringloopwinkel

Komosie opende 125ste Kringloopwinkel

Komosie opende 125ste Kringloopwinkel

zwzwzwKomosie heeft zijn 125ste Kringloopwinkel geopend in Beringen. Komosie uit Berchem is als vzw de koepel van ondernemers in de sociale economie. De organisatie beheert ook 31 kringloopcentra en 30 energiesnoeiers. Er worden globaal liefst 5000 mensen tewerkgesteld.

De Kringloopwinkels hebben zich tijdens de afgelopen jaren perfect kunnen positioneren in de brede economie. Waardoor ook de sociale economie op het kruispunt van milieu en sociale tewerkstelling een eigen plek vond. “Wij hebben verleden jaar liefst 64.000 ton aan goederen ingezameld,” zegt Marleen Vos, de directeur van Komosie. “29.000 ton daarvan werd hergebruikt.”

Met de opening van een 125ste Kringloopwinkel in Beringen zet de groep zijn expansie onverminderd verder. In de vestiging van Beringen zijn in eerste instantie negen mensen uit zogenaamde kwetsbare groepen tewerkgesteld. Naarmate de winkel op kruissnelheid komt zullen er nog eens negen extra werknemers in dienst genomen worden.

De energiesnoeiers uit de groep is het erom te doen het energieverbruik bij de consumenten te verminderen. Zij voeren daartoe energiescans uit en leggen een verslag voor op basis waarvan ingegrepen kan worden.

Komosie is de laatste maanden tevens actief op het vlak van voedseloverschotten en de verwerking daarvan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.