Nieuws Antwerpen Lalemant Liquid gaat chemicaliënmarkt op

Lalemant Liquid gaat chemicaliënmarkt op

Lalemant Liquid gaat chemicaliënmarkt op

BASF BASFHet logistieke bedrijf Lalemant heeft in Antwerpen een eigen bevrachtingskantoor voor liquide goederen, Lalement Liquid opgericht. “De groei van de haven van Antwerpen was verleden jaar niet helemaal toevallig alleen maar op de stijgende aanvoer van vloeibare chemieproducten gebouwd,” zegt zaakvoerder Jan Scheers. “Antwerpen zag zijn overslag aan liquide producten in 2013 met liefst 35% stijgen.”

Het Gentse bedrijf Lalemant is in logistieke kringen een gewaardeerde onderneming die vandaag al bijna 130 jaar de ontwikkelingen in de transportwereld mee aanstuurt. Het bedrijf heeft eigen kantoren in grote delen van de wereld. Lalamant is gespecialiseerd in zowel droge scheepsladingen, opereert in de binnenvaart, stuurt trucks de baan op, stelt zich op als scheepsagent en bevracht tankers.

Precies omdat Antwerpen zich steeds duidelijker profileert als de tweede grootste chemiecomplex van de wereld en daartoe nogal wat chemicaliën overslaat zag Lalemant de noodzaak in om sterker aanwezig te zijn op die markt. Het contact met Jan Scheers leidde finaal tot de oprichting van Lalemant Liquid.

Zelf is Jan Scheers al vele jaren actief als charting manager in liquide vrachten. “Ik heb nagenoeg heel mijn carrière opgebouwd in die wereld, heb dus een indrukwekkend netwerk en ken die markt als mijn broekzak”, zegt Jan Scheers. “Het voorstel om in samenwerking met Lalemant een eigen bevrachtingskantoor op te zetten heb ik dan ook met beide handen aangegrepen.”

Lalemant Liquid gaat zich in de komende maanden focussen op liquide ladingen tussen de 500 en de 50.000 ton. Het aanbod vanuit grote groepen als Ineos, BASF, Solvay, Evonik e.a. is ruim genoeg om daar een mooie marktpositie in op te bouwen. “Met een vertrouwde naam als Lalemant kom je in die wereld overigens al heel ver”, zegt Jan Scheers.

Lalemant is vandaag in handen van de families Reynaert en De Moor. De groep wordt aangestuurd door Wilfried Reynaert en Maurice De Moor. Het bedrijf stelt zo’n 60 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer