Nieuws Laserprojectie, luxezetels en snoepwinkels: Kinepolis gaat premium in Spanje

Laserprojectie, luxezetels en snoepwinkels: Kinepolis gaat premium in Spanje

Eddy Duquenne. Foto Belga

Laserprojectie, luxezetels en snoepwinkels: Kinepolis gaat premium in Spanje

De Belgische cinemagroep Kinepolis neemt de uitbating van twee Spaanse bioscoopcomplexen over. “We hernemen op een voorzichtige manier onze expansiestrategie”, zegt CEO Eddy Duquenne in een persbericht.

Kinepolis sloot een huurovereenkomst met een Spaans vastgoedbedrijf over de bioscopen in Mataro (Barcelona) en Marbella. “Beide bioscopen liggen in markten met een hoge koopkracht en vraag naar premium producten.”

De cinema in Mataro beschikt over 12 zalen en kreeg in 2019 – het laatste pre-coronajaar – 600.000 bezoekers over de vloer. In Marbella zijn er acht zalen, goed voor 350.000 bezoekers hetzelfde jaar.

Premium

Kinepolis wil in de complexen zijn premiumconcepten invoeren die meer inkomsten opleveren, zoals laserprojectie, luxezetels en snoepwinkels. Na de overname zal Kinepolis 10 bioscopen tellen in Spanje.

De Belgische cinemagroep met hoofdzetel in Gent heeft in de voorbije jaren fors uitgebreid. Kinepolis telt meer dan honderd complexen in negen verschillende landen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.