Credit: vil.

Log!Ville heeft in Niel de deuren geopend

Nadat de voorbije maanden de inwoners van de Rupelstreek en Aartselaar er hun coronaprik gingen halen, is in Niel Log!Ville, het open demonstratie- en belevingscentrum voor de logistiek, geopend. Bedrijven kunnen er de nieuwste technologieën ontdekken en uittesten. Log!Ville, gelegen in het Wetenschapspark in Niel, is opgericht door VIL, met de steun van EFRO-steun van Europa en POM Antwerpen.

In Log!Ville beleven ondernemers met de kracht van visualisatie, maatwerk en digitale storytelling de logistieke uitdagingen van de toekomst: zelfrijdende voer(vaar)tuigen, dark warehouses, artificiële intelligentie, digitaal productpaspoort, additive manufacturing, smart city logistics, … De indrukwekkende demonstratiehal toont de nieuwste mature technologieën voor de supply chain.

Log!Ville moet ondernemers aanmoedigen om hun logistieke operaties te automatiseren, digitaliseren en verduurzamen. De samenwerking met VIL, het kenniscentrum voor de logistiek, maak Log!Ville uniek in Europa.

“Log!Ville is het logistieke paradepaardje in Europa. Als speerpuntcluster logistiek geeft VIL bedrijven al jaren inzicht in de nieuwste logistieke technologieën en oplossingen. In Log!Ville wordt 2.500m² innovatie getoond en kunnen bedrijven er zelf mee aan de slag. Ik ben trots dat VIL dit voor de sector heeft verwezenlijkt en beschouw het als een eer de eerste voorzitter van Log!Ville te mogen zijn”, aldus Kurt Van Donink, voorzitter Log!Ville en Vice President European Logistics bij Nike.

Log!Ville is een mix van innovatie bij startups, scale-ups, grote ondernemingen en kennisinstellingen. Gelegen in de provincie Antwerpen beschikt het over twee antennes in de provincies West-Vlaanderen en Limburg. Meer dan 30 partners uit diverse sectoren en drie provincies zetten hun schouders onder Log!Ville.