Nieuws Antwerpen Louise Ysewijn uit Schilde krijgt Jane M. Klausman Award

Louise Ysewijn uit Schilde krijgt Jane M. Klausman Award

Louise Ysewijn uit Schilde krijgt Jane M. Klausman Award

Zonta Waasland heeft voor de 13de keer de Jane M. Klausman – Women in Business Prijs uitgereikt. Die gaat naar de 21-jarige Louise Ysewijn uit Schilde. Naast de award krijgt ze ook een cheque van 750 euro.

De leden van Zonta Waasland willen kansen voor jonge vrouwen vergroten door hen te steunen bij hun studies. Het Jane M. Klausman Women in Business Scholarship-programma stimuleert jonge vrouwen bij het behalen van bachelor- en mastergraden in bedrijfsbeheer en het overwinnen van genderbarrières. Op die manier maken zij meer kans om deel te kunnen uitmaken van wereldwijde internationale directies.

Louise Ysewijn behaalde in haar masteropleiding Handelsingenieur aan Universiteit Antwerpen een gemiddelde van 17/20, wat de jury van Zonta Waasland overtuigde.

“Ze heeft niet alleen opmerkelijk uitstekende studieresultaten, onder meer uit het vice-voorzitterschap van haar studentenvereniging blijkt dat ze ook maatschappelijk betrokken is”, klinkt het bij Ann Seghers, voorzitster Zonta Club Waasland. “Ze is bovendien op de hoogte van het discriminerend karakter van het glazen plafond, één van de redenen waarom vrouwen vaker dan mannen in functies werken die onder hun competentieniveau liggen. Ze heeft het bekende ‘Bain’s women lead to inspire masterclass programme’ – met als doel ‘Developing extraordinary female leaders’ – gevolgd. Haar plan om een vrouwelijk rolmodel te worden, klinkt geloofwaardig.”

Louise Ysewijn volgt het tweede masterjaar in het deelgebied Management Informatiesystemen. In het kader van haar masterscriptie zal ze onderzoek doen naar de vraag waarom zo weinig vrouwen STEM-richtingen volgen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.