Nieuws Antwerpen Luc Hellemans gaat ook Arcadis Frankrijk leiden

Luc Hellemans gaat ook Arcadis Frankrijk leiden

Luc Hellemans gaat ook Arcadis Frankrijk leiden

hellemansLuc Hellemans, de ceo van Arcadis België, neemt eveneens de leiding over de Franse tak van de multinational. Hij zal voortaan vanuit Berchem 1.500 Franse en Belgische medewerkers onder zich hebben. Vanaf 1 juli volgt hij Paul Souaid op die zich zal bezighouden met de activiteiten van Arcadis in Saoedi-Arabië. Arcadis is een grote speler op het gebied van advies-, ingenieurs- en managementdiensten in de sectoren infrastructuur, water, milieu en gebouwen.

Na zijn studies als ingenieur ging Luc Hellemans in 2000 bij Arcadis werken. Zijn eerste grote projectleiderschap was het masterplan van de stad Antwerpen in 2002. Hierna doorloopt hij de verschillende niveaus van het bedrijf, eerst als commercieel manager, daarna als afdelingsdirecteur. In 2012 wordt hij aangesteld als ceo van Arcadis België. Tevens oefent hij een actieve rol uit in het Europese directiecomité van Arcadis. Luc Hellemans is 44 jaar oud en woont in Wommelgem met zijn partner en 3 zonen.

De Franse en Belgische takken van Arcadis werken al jarenlang goed samen. Recent staken zij de koppen bij elkaar voor de nieuwe hoofdzetel van BNP Paribas Fortis in Brussel, en het ziekenhuis van Libourne, dichtbij Bordeaux.

Luc Hellemans : “Mijn wens is dat Arcadis Frankrijk de voorkeurspartner blijft van de klanten door de kwaliteit van haar werk. Maar ook voor de medewerkers moet het de place to be blijven om hun talenten te ontwikkelen. Mijn belangrijkste taak als ceo om deze doelen te bereiken is te luisteren naar de behoeften van alle partijen.”

Arcadis is een internationale onderneming die advies, ontwerp-, ingenieurs-en managementdiensten levert op de gebieden infrastructuur, water, milieu en gebouwen. het bedrijf “verbetert mobiliteit, duurzaamheid en de kwaliteit van leven, door balans aan te brengen in de gebouwde en natuurlijke leefomgeving. Arcadis ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten voor bedrijven en overheden. Met ruim 28.000 medewerkers en meer dan 3 miljard euro omzet heeft de onderneming een uitgebreid internationaal netwerk dat steunt op sterke lokale marktposities. Arcadis ondersteunt UN-Habitat met kennis en expertise om de leefomstandigheden in snel groeiende steden over de hele wereld te verbeteren.

Foto:
Luc Hellemans (links) volgt Paul Souaid op als hoofd van Arcadis in Frankrijk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.