Nieuws Antwerpen LVT slaat andere richting in

LVT slaat andere richting in

LVT slaat andere richting in

lvtHet transportbedrijf LVT zoekt bijkomende chauffeurs. LVT is gespecialiseerd in het vervoer van gevaarlijke stoffen en werkt vooral voor de Antwerpse chemie. “Wij gaan onze activiteiten voor een stuk diversifiëren,” zegt directeur Chris Danijs. “Je mag als ondeneming niet te sterk afhankelijk zijn van één sector.”

LVT is de Belgische dochteronderneming van de Franse Groupe Charles André (GCA). Het bedrijf heeft een gevestigde reputatie in het Antwerpse. “Wij rijden met zo’n 50 vaste chauffeurs en doen daarnaast ook nog eens een beroep op 25 onderaannemers.”

De concurrentieslag in de sector is biezonder hevig. Vooral dan voor wie zich aan de gevestigde waarden houdt en er als transportbedrijf op staat om enkel met lokale mensen te werken. “Wij moeten tot onze spijt vaststellen dat nogal wat van onze concurrenten met Oost-Europese chauffeurs rijden. Die maken ons het leven echt wel biezonder moeilijk want wie tot 30% lagere loonkosten kan verrekenen heeft het toch wel anders dan wie het enkel met eigen mensen doet. Overigens gaan de ontwikkelingen steeds sneller en zien we nu ook al Filippijnse chauffeurs op onze wegen.”

In dit opzicht probeert LVT dan ook voor een stuk te diversifiëren. “We mogen geen monoproducten meer verkopen. We moeten ook in andere branches actief zijn.” Waar de firma zich op richt zal in de komende weken duidelijk worden. “We mogen alvast niet bij de pakken blijven zitten”, zegt Chris Danijs.

LVT tekent binnen de Franse groep voor een omzet van pakweg 9 miljoen euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer