Nieuws Antwerpen MAAT opent vestiging in haven van Antwerpen

MAAT opent vestiging in haven van Antwerpen

MAAT opent vestiging in haven van Antwerpen

MAATHet Nederlandse vervoerbedrijf MAAT uit Alblasserdam heeft een vestiging geopend in de Antwerpse haven. Het bedrijf wil er actief zijn op zowel de transportmarkt als met heftrucks.

MAAT is een snel groeiende Nederlandse onderneming die vooral actief is in het zuiden van Nederland en de Belgische grensstreek. Een oversteek naar de haven van Antwerpen leek daarom een logisch vervolg op de snelle expansie. Vooral ook omdat MAAT tevens een vestiging heeft in het hart van de Nederlandse petrochemie, de Botlek in de haven van Rotterdam.

Naast een operationeel planner werden in Antwerpen verscheidene heftrucks en vrachtwagens gestationeerd. “De nieuwe vestiging geeft ons een perfecte dekking in de hele regio Alblasserdam, Europoort en Antwerpen”, heet het op de Nederlandse hoofdzetel.

MAAT beschikt voortaan over vijf vestigingen die als evenveel flexibele draaischijven in de strategie van de groep gebruikt worden. De hoofdzetel bevindt zich aan de Edissonweg in Alblasserdam. Hier zijn de divisies MAAT Transport en MAAT Techniek gevestigd. De vestiging in Hendrik Ido Ambacht is operationeel sinds 2002. Hier vindt een gedeelte van de activiteiten van MAAT Logistiek plaats. In 2008 werd een bijkomende vestiging in Nieuwland Parc in Alblassserdam in gebruik genomen. De vestiging in de Botlek kwam er in 2011.

MAAT is als logistieke onderneming gegroeid uit een molenaarsbedrijf van Arie Maat die in de jaren dertig gemalen meel naar de klanten vervoerde. Het bedrijf stelt vandaag 120 mensen tewerk. “We zijn in dit opzicht niet langer een gewoon transportbedrijf maar in ons ruime dienstenaanbod een logistieke dienstverlener met oa. mogelijkheden tot technisch onderhoud, warehousing, contractvervoer enz.,” heet het in Alblasserdam.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer