Nieuws Ex-uitbaatster restaurant Ciro’s (66) plots overleden

Ex-uitbaatster restaurant Ciro’s (66) plots overleden

Lieve Florquin Lieve Florquin.

Ex-uitbaatster restaurant Ciro’s (66) plots overleden

ANTWERPEN, EPPEGEM – Lieve Florquin (66), echtgenote van Eugène Haesaerts, die tot voor een jaar het Antwerpse restaurant Ciro’s openhield, is gestorven. Florquin baatte ook een kachelwinkel uit in Eppegem.

“Dat gebeurde heel plots”, zegt een aangeslagen Eugène. “Amper elf maanden hebben we van ons pensioen mogen genieten. Gelukkig waren het elf zalige maanden.” Een groot deel van die tijd bracht het stel door in Frankrijk, waar Lieve compleet opleefde bij de renovatie van hun huisje.

Lieve, die in het Vlaams-Brabantse Eppegem altijd een kachelwinkel had gehad, maar afkomstig was uit West-Vlaanderen, stond er steeds van te kijken, hoeveel mensen haar echtgenoot wel kende in Antwerpen. Eugène vertelt hoe ze telkens met enige verbazing zei: je kan met jou de straat niet op.

Dat veranderde snel toen ze na het verkopen van haar zaak het onthaal ging verzorgen in de Ciro’s. “In geen tijd kenden de klanten ook haar. Een zin die vaak terugkwam, was: hoe geen plaats voor u? We zullen eens zien. En dan loste ze dat probleem op met de nodige flair.”

Coronapandemie

Vanaf de coronapandemie bleef ze liever thuis, om haar eigen gezondheid niet meer in gevaar te brengen. “Af en toe kwam Lieve nog wel een uurtje langs”, vertelt Eugène. “Maar nooit veel langer. Niettemin werd ze altijd hartelijk begroet als ‘madame Ciro’s’.”

En ook op straat, als het koppel door de stad wandelde, werd ze vriendelijk begroet, veel meer dan dat mensen Eugène nog herkenden. “Daar genoot ze van, dat deed haar goed”, besluit haar echtgenoot.

Goed een jaar geleden namen Sabine Huyssen en chef-kok Claude Sondag restaurant Ciro’s over. Eugène neemt afscheid van zijn echtgenote Lieve op zaterdag 10 december om 12u in het crematorium van Wilrijk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.