Dennis Geuens, Dennis Juchtmans en Olivier Heydt in e-BikeAholic Dennis Geuens, Dennis Juchtmans en Olivier Heydt in e-BikeAholic. Foto: koen fasseur

Mariaburg heeft met e-BikeAholic opnieuw eigen fietswinkel

Dennis Geuens begon 13 jaar geleden zijn fiets- en servicewinkel BikeAholic in de Abtsdreef in Stabroek. Qua zichtbaarheid niet meteen de aantrekkelijkste plaats, maar ondertussen kent heel Stabroek en omgeving wel de weg naar de enige fietswinkel in het polderdorp. “Ik vind het belangrijk dat er in elk dorp nog een zelfstandige fietswinkel is."

Een wapperende vlag in het begin van de Abtsdreef toont de weg naar het steegje van de voormalige wasserij Koch, waar Dennis Geuens jaren geleden zijn fiets- en servicewinkel begon. Even was er in het centrum van Stabroek nog concurrentie, maar ondertussen is BikeAholic daar nog de enige fietswinkel. “Er wordt opnieuw veel meer gefietst, dus is er in elke dorp een behoefte aan een eigen fietswinkel ”, onderstreept Dennis Geuens.

Etalage

“Ik ben al een tijdje op zoek naar een etalageruimte om ons aanbod elektrische fietsen te kunnen tonen. Uiteraard bleef ik niet alleen rondkijken in eigen gemeente. Zo kwam ik per toeval terecht in Mariaburg. Daar was fietsenwinkel Claeskens onlangs gestopt. De behoefte aan een lokale fietsenwinkel bleef natuurlijk bestaan, anders gezegd er was een gat in de markt”, legt Geuens uit.

Van etalage naar tweede winkel. Foto: koen fasseur

Hij contacteerde enkele immokantoren en zo kwam Dennis Geuens terecht bij een leegstaand pand op de Kapelsesteenweg in Mariaburg, waar vroeger kapsalon Sanne was gevestigd. Dat pand ligt maar enkele gebouwen verwijderd van de vroeger fietsenwinkel Claeskens. “Dat is een opportuniteit die je niet kan laten liggen. Het pand bood veel meer dan de etalageruimte waarnaar ik op zoek was. Er is voldoende plaats voor een werkplaats om fietsen te herstellen en een showroom. Mijn oorspronkelijke plan kreeg plots een extra dimensie, want ik moest dringend op zoek naar geschoolde medewerkers en iedereen weet dat dit vandaag de dag een erg moeilijke opdracht is”, besefte Dennis Geuens.

Toeval

Soms kan de realiteit verbluffender zijn dan de wildste fantasieën. Dat ondervond de zelfstandige fietshandelaar aan den lijve. Dennis Geuens is een fervent mountainbiker. “Op een zondag ging ik fietsen met Olivier Heydt, een oude sportvriend. Olivier is een knappe fietstechieker met veel ervaring. Tijdens het mountainbiken kwam ook het project in Mariaburg ter sprake. Het bleek dat hij op dat moment op zoek was naar een job. Een dag later belde hij me op met de melding dat hij het wel zag zitten om als fietstechnieker aan de slag te gaan in Mariaburg. Ik contacteerde ook een andere kennis, Dennis Juchtmans, omdat ik weet dat hij sterk is in marketing en pr. Ook hij zag het zitten om mee in het project te stappen. Zo leidde mijn zoektocht naar een etalageruimte naar een nieuwe fietswinkel in Mariaburg.”

“We trekken doelbewust de kaart van service.” Foto: koen fasseur

E-BikeAholic en service

Plots moet Dennis Geuens twee fietszaken runnen. “Elk dorp zijn eigen zelfstandige fietswinkel blijft mijn moto. In Stabroek blijven we inzetten op mountainbikes, maar in Mariaburg leggen we de focus op de e-bikes. Daarom heet de winkel in Stabroek BikeAholic en die in Mariaburg E-BikeAholic. Naast die accentverschillen zijn er veel meer gelijkenissen”, benadrukt Dennis Geuens. “In de twee vestingen bieden we een volledig assortiment aan. Zowel in Stabroek als Mariaburg zijn we de enige fietswinkel. Daarom trekken we op beide plekken onze belangrijkste troef: service!”