Nieuws Antwerpen Meubelen Verberckmoes viert 60 jaar

Meubelen Verberckmoes viert 60 jaar

Meubelen Verberckmoes viert 60 jaar

piramidenIedereen kent ze: de Piramiden in Sint-Gillis-Waas. Meubelen Verberckmoes is nu eenmaal wereldberoemd in Vlaanderen. Het bedrijf viert dit jaar zijn 60-jarig bestaan.

Meubelen Verberckmoes is een naam als een klok. Zowat iedereen die op trouwen stond, aan renovatie deed of gewoon zijn interieur wilde vernieuwen kent de site langsheen de Expressweg naar Knokke. Vandaag is dat niet anders. Meubelen Verberckmoes steekt in een feestelijk kleedje en wil al zijn klanten dit jaar verwennen met een cadeautje. Het bedrijf werd in 1954 opgericht door vader en moeder Verberckmoes en is al die jaren trouw gebleven aan zijn geboortegrond in Sint-Gillis-sWaas.

Dit neemt niet weg dat het bedrijf toch wel relatief moeilijke maanden achter de rug heeft. Het boekjaar 2012/2013 werd zelfs afgesloten met een negatief bedrijfsresultaat en een netto verlies. De omzet daalde met 7% tot 14,1 miljoen euro. “Allicht een uitloper van de financiële crisis”, meent zaakvoerder Erik Verberckmoes. “De onzekerheid heeft de klanten wat doen aarzelen. Sinds enkele maanden gaat het echter weer duidelijk beter. Wij horen het overal bij onze klanten: liever nieuwe meubeltjes en accessoires kopen dan ons spaargeld te laten staan op spaarboekjes die niets meer opbrengen.”

Meubelen Verberckmoes gaat dus weer de goede richting uit. In de komende maanden wordt bv. extra veel aandacht besteed aan de tuinmeubelen. Die staan opgesteld in de Verberckmoes Garden. De interieuradviseurs van het bedrijf zullen de klanten nog meer dan gewoonlijk begeleiden met persoonlijk advies bij hun aankopen.

Meubelen Verberckmoes wordt geleid door de drie zonen Verberckmoes, Marc (gedelegeerd bestuurder) Guido en Erik. Ook de dochter van Marc, Tess heeft de ploeg vervoegd, net als Kurt Van Riel, de zoon van Erik. Of hoe daarmee ook de derde generatie al aangetreden is.

Bij Meubelen Verberckmoes werken vandaag 15 vaste personeelsleden en 25 parttimers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.