Nieuws Antwerpen microStart opent vestiging in Antwerpen

microStart opent vestiging in Antwerpen

microStart opent vestiging in Antwerpen

micro startmicroStart opent nog dit jaar een kantoor in Antwerpen. Ook in Vlaanderen is de vraag naar microkredieten sterk voelbaar. microStart fionanciert uitkeringsgerechtigden die een zelfstandige activiteit willen uitbouwen maar geen toegang hebben tot bankkredieten.

De gevolgen van de financiële crisis zijn sterk voelbaar. De banken hebben de riemen aangetrokken en zijn heel weigerachtig in de kredietverlening. Nogal wat mensen komen daardoor niet meer aan de bak. microStart werd opgericht in 2011 en probeert de ondernemers die buiten het systeem vallen alsnog een kans te geven. Het gaat om een initiatief van Franse Association pour le Droit à l’Initiative Economique, een Europese pionier op het vlak van microkredieten en BNP Paribas Fortis. Het project kreeg de steun van de Europese Investeringsbank. Ex-minister van Financiën Philippe Maystadt is mee geêngageerd.

microStart werd drie jaar geleden opgestart in Brussel en heeft in 2013 vanuit zijn kantoren in Molenbeek en Sint Gillis ondertussen 402 dossiers geopend. De starters kregen in dit opzicht een gemiddeld krediet van iets minder dan 5000 euro toegekend. In de eerste drie jaar zijn op die manier in België zo’n 400 nieuwe banen gecreëerd. Verleden jaar werden ook kantoren geopend in Gent en Luik.

Dit jaar komen Antwerpen en Charleroi aan de beurt. Volgens Patrick Sapy, de algemeen directeur van microStart “sluiten deze nieuwe openingen aan bij een problematiek die in het hele land bestaat en niet enkel in de hoofdstad. Dit jaar zullen we ongetwijfeld ons 1000ste krediet vieren maar de stap naar een eigen onderneming blijkt moeilijk voor ons publiek. Zo zijn de overgang van het statuut van werkloze naar dat van zelfstandige en de hoge sociale bijdragen een zware last bij het opstarten van een kleine activiteit. Als deze belemmeringen zouden weg vallen zou de vraag stijgen het het aantal nieuwe ondernemingen ook aanzienlijk toenemen.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.