Nieuws Antwerpen Minder faillissementen in Antwerpen en Waasland

Minder faillissementen in Antwerpen en Waasland

Minder faillissementen in Antwerpen en Waasland

falingHet aantal faillissementen is duidelijk aan het dalen. In het arrondissement Antwerpen werden tijdens de afgelopen maand januari “slechts” 103 faillissementen genoteerd. Dat is 32% minder dan tijdens diezelfde maand januari van 2014. In Sint Niklaas verwerkte de handelsrechtbank nog slechts 13 dossiers (-27%).

Na al die maanden van ellende is het tij toch merkbaar aan het veranderen. Het informatiehandelskantoor Graydon volgt de financieel-economische ontwikkelingen van dichtbij op en meet de conjunctuur oa. aan het aantal faillissementen dat maandelijks uitgesproken wordt. De tendens is in heel Belgiƫ dalend. Globaal werden 916 dossiers afgehamerd: dit is 14% minder. Vlaanderen trekt daarbij duidelijk de kar met nog slechts 434 faillissementen of -23%. In Walloniƫ gingen 315 bedrijven overkop (-9%). Brussel bleef met 156 dossiers precies op hetzelfde niveau van verleden jaar.

Provinciaal zag Antwerpen het aantal faillissementen dalen van 214 dossiers tot nog maar 167. In Oost-Vlaanderen ging het van 98 dossiers naar nog maar 89.

Op arrondissementeel vlak werden in Antwerpen 103 bedrijven gesloten in plaats van de 152 in januari van 2014. Dit is een vermindering met 32%. Sint Niklaas deed 27% beter.

Globaal gingen in die afgezwakte faillissementsgolf in Vlaanderen 829 jobs verloren. De twee grootste faillissementen waren in Antwerpen die van Audivox (21 verloren jobs) en Culinarion (12 verloren jobs).

De lijst met de meest recente faillissementen kun je vinden op www.madeinantwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.