Nieuws Antwerpen Minder transacties bij BinckBank België in eerste kwartaal

Minder transacties bij BinckBank België in eerste kwartaal

Minder transacties bij BinckBank België in eerste kwartaal

binckbankBinckBank heeft de eerste helft van 2016 afgesloten met een netto-winst van € 16,2 miljoen. Afgelopen juni was een topmaand qua transacties, als gevolg van de Brexit. In België daalde het transactievolume wel met 33%.

Vincent Germyns, CEO van BinckBank N.V., licht toe: “Dit jaar en volgend jaar zijn belangrijke jaren’, zegt CEO Vincent Germyns. Binnen Europa wil de groep zijn klantenbestand bij vermogende klanten verder uitbouwen. Er wordt dan vooral gemikt op klanten die op zoek zijn naar een alternatief om hun vermogen op een simpele en transparante manier te beheren. ‘Wij willen klanten helpen om de keuzes te maken welke producten en diensten het beste bij hen passen. Dit doen wij door gebruik te maken van slimme technologie, inzet van big data analyse en optimalisatie van de user experience’ zegt Vincent Germyns.

In België is het aantal transacties in het afgelopen halfjaar met 33% afgenomen. De bank wijt dit o.m. aan de ongunstige fiscale regels op het gebied van particulier beleggen. Het totale transactievolume in het eerste halfjaar van 2016 is met 33% afgenomen tot 346.000. Dit in tegenstelling tot de recordvolumes over de eerste helft van 2015. Toen lag het aantal transacties op 518.000.

Het aantal rekeninghouders van BinckBank is gegroeid tot 612.000 , zegt CEO Germyns, met een geadministreerd vermogen van € 20,7 miljard en een beheerd vermogen van € 1,5 miljard.
BinckBank N.V. (BinckBank) is een online bank voor beleggers met een marktleiderschap in Nederland en België en een derde positie in Frankrijk en is ook in Italië actief. De bank biedt haar klanten toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld. Bovendien biedt zij als vermogensbank ondersteuning aan haar klanten bij het beheer van hun vermogen door middel van online vermogensbeheerdiensten en online sparen.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.