Nieuws Antwerpen Molens van Temse draaien trots verder

Molens van Temse draaien trots verder

Molens van Temse draaien trots verder

molensDe Molens van Temse dragen al meer dan 100 jaar de reputatie van hun dorp aan de Schelde uit. Ook vandaag draaien ze nog altijd voluit. “De maalderijen hebben het zeker niet makkelijk”, zegt zaakvoerder Paul Lammens. “Ik schat dat er nog zo’n 35 zijn. Het kan natuurlijk altijd beter maar wij doen als familiebedrijf ons best.”

De resultaten van maalderijen worden in grote mate beïnvloed door de ontwikkeling van de grondstoffenprijzen. In casu graan. 2011 was in dit opzicht voor de Molens van Temse niet zo’n best jaar. 2012 was al heel wat beter.

Wat het dit jaar wordt is nog niet duidelijk. Daarvoor is het oa. wachten op de nieuwe graanoogst. Bovendien is het nog uitkijken in hoeverre de ambachtelijke bakkerijen de harde concurrentieslag in de broodwereld kunnen overleven. De warme bakkers hebben het zeker niet makkelijk. Ze worden voortdurend opgejaagd door de supermarkten en de winkelketens die van hun kant bevoorraad worden door de grote industriële bakkerijen.

“Wij leveren vooral aan de ambachtelijke bakker”, zegt Paul Lammens nog. “Wij bestrijken een ruim marktgebied rond Antwerpen. Wij doen zowel het Waasland, Klein Brabant als de Rupelstreek.” Met een productiecijfer van meer dan 5.000 ton behoren de Molens van Temse tot de kleine en middelgrote maalderijen. Een omzetcijfer van 2 miljoen euro is in dit opzicht een constante. Het bedrijf moet het vooral hebben van hoogwaardige bloem, van tarwemeel en meergranen.

“Wij zijn nu aan onze vierde generatie toe”, zegt Paul Lammens trots. “Het bedrijf werd in 1912 gesticht door de Antwerpse ondernemer Alphonse Van Fraeyenhove. De familie Lammens is onderhand ingetrouwd en zet de traditie onverminderd verder. Anne-Katrijn Lammens en Luc Lammens zitten mee on die lijn.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen, Wilrijk
Antwerpen

Costa Coffee focust op Antwerpen

Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is nu officieel beschikbaar op de Belgische markt. Antwerpen wordt - naast Brussel, Gent… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer