Nieuws Antwerpen Netwerk Ondernemen lanceert post corona financieringstraject

Netwerk Ondernemen lanceert post corona financieringstraject

Netwerk Ondernemen lanceert post corona financieringstraject

ANTWERPEN – Heel wat startups en scale-ups ondervinden financiële gevolgen van de coronacrisis. Daarom slaat Netwerk Ondernemen de handen in elkaar met haar partners, mentors en experten om op 18 mei het financieringstraject ‘Scale- Up Marathon Finance: wat nu post corona?’ te lanceren.

In een enquête van Netwerk Ondernemen geeft 90% van de jonge groeibedrijven aan dat er financiële schade is door de huidige crisis. Bij 32% is dit zelfs groter dan 100.000 euro. Vooral startups komen in nauwe schoenen te staan; 53,5% geeft aan dat hun runway minder dan 6 maanden bedraagt. Daarom lanceert Netwerk Ondernemen 18 mei een post corona financieringstraject om startups en scale-ups te ondersteunen.

“Netwerk Ondernemen wil deze groeibedrijven door de crisis helpen trekken door hen aan te moedigen, te ondersteunen en te begeleiden via concrete acties. Immers, de tijd voor webinars en opleidingen zijn over. Het is tijd voor concrete actie”, zegt Gert Gijbels, afgevaardigd bestuurder van Netwerk Ondernemen.

De kick-off van 18 mei is een inspiratiesessie met betrekking tot financiering door onder andere Geert Noels van Econopolis. Het vervolg is een intensief financieringstraject voor startups en scale-ups verspreid over 3 weken om bedrijven te helpen met hun corona financiering. Het programma bestaat uit concrete workshops, individuele gesprekken met experten en matchmaking met externen voor korte termijn financiering.

Netwerk Ondernemen is een netwerk van ondernemers voor ondernemers. Waar jonge bedrijven begeleid worden om (inter)nationaal te groeien en jobs te creëren. Het maakt deel uit van internationale organisatie Réseau Entreprendre.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.