Nieuws Antwerpen Nieuw internationaal crisiscentrum bij BASF

Nieuw internationaal crisiscentrum bij BASF

Nieuw internationaal crisiscentrum bij BASF

basufuBij het chemiebedrijf BASF Antwerpen is een vernieuwd crisiscentrum in gebruik genomen dat bij bedrijfsongevallen kan ingrijpen. De Antwerpse vestiging zal voortaan ook incidenten op andere Europese sites kunnen beheren. De bedrijfsbrandweer nam bovendien vijf nieuwe interventiewagens in gebruik.

In aanwezigheid van verschillende Nederlandse en Belgische burgemeesters en hulpverleners stelde BASF de nieuwe veiligheidsinvesteringen voor. Een crisiscentrum op de site tegen de Nederlandse grens werd grondig vernieuwd en kreeg onder meer nieuwe audiovisuele installaties. De interne alarmcentrale van BASF Antwerpen kreeg ook een upgrade.

De Antwerpse site is door de investeringen ook opgenomen in een nieuw Europees netwerk, waarmee BASF Antwerpen zowel interne als externe calamiteiten kan beheren, tot in het buitenland. Het systeem laat toe informatie te delen zoals tekst, beeld, audio en diverse data. Het bedrijf nam voorts vijf nieuwe interventiewagens in gebruik. Het gaat om een commandowagen, twee materiaalwagens waarvan één met bluspomp, een schuimbluswagen en een mobiele fakkelinstallatie.

“Veiligheid is voor ons een eerste topprioriteit, waar we niet op willen toegeven”, aldus gedelegeerd bestuurder Wouter De Geest. Naar aanleiding van de treinramp in Wetteren waarbij de hulp van zijn bedrijf ingeroepen werd, benadrukte hij ook de rol van BASF voor de samenleving op basis van zijn expertise.

De Antwerpse vestiging is de tweede grootste productiesite ter wereld van de Duitse chemiereus. In meer dan 50 installaties worden onder meer chemicaliën, kunststoffen en veredelingsproducten gemaakt Er werken meer dan 3000 man. Op de verschillende verbonden sites werden nog verscheidene honderden mensen..

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.