“Parallel leerde ik mixologist Paul Morel (van Atelier Paul Morel in Brouwerij De Koninck) kennen en zo ging de bal aan het rollen in België.” Intussen levert Ekisola met DOJO aan onder meer The Jane, Dim Dining, Nuance, Cuchara en Zilte. Hij koopt niet enkel bijzondere producten aan, maar maakt ze vaak ook zelf. Zo dry aget (rijpingstechniek) hij vis en fermenteert hij sauzen.
Underground-adresje
“Op een bepaald moment kwamen er klanten uit Brasschaat langs om iets op te pikken en vroegen ze ons of ze hier niet konden eten. Oorspronkelijk startte het met privé-etentjes, maar algauw stuurden ze vrienden en kennissen langs en kregen we ook reservaties van mensen die we totaal niet kenden. Eerst deden we dat enkel op maandag en vrijdag, intussen zijn we geëvolueerd naar een echt restaurant dat open is op donderdag, vrijdag en zaterdag.”
“Dit was een lege ruimte, een pakhuis, dat we geleidelijk aan zijn beginnen inrichten met wat we tegenkwamen. Ik wilde enkel spullen met een ziel, en dus kochten we onder meer stoelen bij Nome Vintage Furniture. Deze tafel stond vroeger bij restaurant Veranda. Ik vind het mooi dat je weet dat hier vroeger ook nog mensen aan hebben gegeten. De kunstwerken zoekt Valeriya dan weer uit. Het mag wel een beetje edgy zijn hier, zoals de Japanse erotische tekeningen en de felle neonverlichting. Het draagt allemaal bij aan de underground-sfeer van het restaurant.”
“Tegelijk is wat we aanbieden ook erg premium. De prijzen liggen hoog omdat we uitsluitend met topproducten werken. Hier kom je niet voor een snack, gasten willen de volledige culinaire beleving met een omakase-menu (Japans voor ‘ik geef me over aan de chef’) en een sake-pairing.”
Reageer op dit bericht
Graag een reactie plaatsen op dit bericht? Registreer je dan nu op made-in.be
Heb je al een Made in-account?
Klik dan hier om in te loggen