Nieuws Antwerpen Oiltanking Stolthaven bouwt bijkomende opslagtanks

Oiltanking Stolthaven bouwt bijkomende opslagtanks

Oiltanking Stolthaven bouwt bijkomende opslagtanks

stolthavenOiltanking Stolthaven Antwerp is aan een constante uitbreiding van zijn infrastructuur toe. Er werden een paar jaar geleden bijkomende gronden aangekocht bij buurman Monsanto waarop momenteel bijkomende opslagtanks worden gebouwd. Op de bestaande terreinen wordt tevens nieuwe railinfrastructuur ontwikkeld.


Oiltanking Stolthaven Antwerp
is het vroegere Gamatex. Het industrieel complex langs de Scheldelaan in de haven van Antwerpen is uitgegroeid tot een indrukwekkend geheel dat functioneert binnen de internationale activiteiten van de twee groepen Oiltanking (Duitsland) en Stolthaven (Noorwegen). Stolthaven maakt dan zelf weer deel uit van de Stolt Nielsen Transportation Group.

Oiltanking Stolthaven Antwerp is in dit opzicht als terminal een 50/50 joint venture tussen de twee groepen die als onafhankelijke operator zowel chemische producten, gassen als olieproducten opslaat.

In de continue uitbreiding van de opslagfaciliteiten beschikt het bedrijf vandaag over pakweg 500.000 kubieke meter aan opslagcapaciteiten voor chemische producten, 43.000 kubieke meter aan opslagbollen voor gassen en 600.000 kubieke meter tanks voor olieproducten. Die producten  worden aangevoerd vanuit de hele internationale markt.

In die onafgebroken expansie van het bedrijf breidt Oiltanking Stolthaven Antwerp ook onafgebroken zijn personeelsbestand verder uit. Vandaag stelt de onderneming zo’n 170 mensen te werk.

Oiltanking runt overigens as such ook een eigen vestiging in Gent. “Oiltanking is als bedrijf in zowat alle grote havens actief”, zegt Nancy De Groof. “Ook in Gent en Terneuzen. In Gent runnen wij zowat 1,1 miljoen kubieke meter aan opslagcapaciteit voor vooral jetfuel en biofuel. Terneuzen kan 0,5 miljoen kubieke meter aan opslag aan.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.