Nieuws Antwerpen Ondanks lage rente toch nog 20% rendement

Ondanks lage rente toch nog 20% rendement

Ondanks lage rente toch nog 20% rendement

beursBeleggen in tijden van negatieve rentes is niet langer evident. Door strict methodisch te beleggen gaat het VCIB echter nog altijd voor een rendement van 20%. Het Vlaams Centrum voor Internet-Beleggers is de grootste beleggersclub van Vlaanderen. Op 2 maart e.k. organiseert de club een debatavond in Edegem met oa. Brecht Huys van internetbroker Lynx. Karel Cambien modereert.

Het VCIB is een particulier initiatief zonder enig commercieel doel. Het centrum heeft geen banden met financiële instellingen. Het VCIB is opgericht door de nu 67-jarige in Kortrijk wonende Pierre Van der Vennet. Hij werkte als burgerlijk ingenieur en “Vlerick-boy” onder meer voor Ford, Bekaert en Domo. Hij startte in 2006 met het VCIB.

“Ik wilde beleggersfreaks samenbrengen om elkaar te helpen bij het maximaliseren van beursbeleggingen omdat ik vond dat de banken niet altijd goede adviezen gaven en bovendien erg hoge kosten aanrekenden, waardoor vooral de kleine beursbelegger in de kou staat”, zegt hij. “In de praktijk trok ik echter vooral onervaren maar geïnteresseerde particulieren aan die alles wilden leren over beleggen op de beurs. Via beleggingsseminaries in alle provincies zijn op die manier onze beleggingsclubs tot stand gekomen.”

Van der Vennet en zijn VCIB willen nog altijd alle particuliere beleggers samenbrengen die via een internetbank met aandelenhandel in hun eigen individuele of gemeenschappelijke groepsportefeuille een hoger rendement uit hun spaarkapitaal willen halen.

“Kenmerkend is dat we aan elkaar de beste informatie doorgeven”, zegt hij. “Onze groepswerking is gebaseerd op vriendschap en wederzijds respect en dat loopt al negen jaar prima.” De beleggingsinstrumenten (die buiten de speculatietaks vallen!) komen uit 8 domeinen : beursindexen, edelmetalen, energiegrondstoffen, landbouwproducten, obligaties, groeilanden, valuta en VIX. Gedurende vele jaren werd door tientallen ervaren en financieel geschoolde beleggers een “Methodiek” ontwikkeld, die de perfecte in- en uitstappen signaleert om het maximaal rendement te halen uit elke “trade”, dit zowel “long” als “short”. Door een juiste opsplitsing van het portefeuillekapitaal per handeling (money-management) kan zowat elke belegger een netto jaarrendement halen van 20%, mits een strikte toepassing van de methodiekregels.

Het VCIB richt regelmatig opleidingscursussen in om elke startende belegger de nodige basis mee te geven om succesvol op “systematische wijze” beursverhandelingen te verrichten.

Op woensdag 2 maart is, na Gent, Kortrijk, Lummen en Asse nu de provincie Antwerpen aan de beurt : vanaf 19u45u in seminariezaal van hotel “De Basiliek”, Trooststraat22 te 2650 Edegem. Internet-broker Lynx opent de avond over de “speculatietaks en de mogelijke alternatieven”. Karel Cambien leidt als moderator alles in goede banen. De deelname is uiteraard gratis.

Meer info op www.vcib.be. Inschrijven kan via info@vcib.be

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.